Vaker op de fiets of lopend naar school!

19 oktober 2022
Uitgelicht Nieuws
kind op oranje fiets

Op maandag 24 oktober start de Safe bij de bel-week op basisschool de Sterrenborgh in Helmerhoek.

Deze week, die voor het eerst in de gemeente Enschede wordt georganiseerd, staat volop in het teken van verkeersveiligheid en beweging. Het doel is om meer ouders en kinderen op de fiets of lopend naar school te krijgen.

Tussen 8.15 en 8.30 uur bent u van harte uitgenodigd voor de aftrap van de Safe bij de bel-week. Deze vindt plaats op het plein van de school aan de Runenberghoek 5 in Enschede. Na de aftrap is er gelegenheid voor vragen aan de organisatie.

Fietsen of lopen naar school

Actief naar school gaan kent veel voordelen. Kinderen leren het verkeer kennen, hun weerstand verbetert en het is goed voor de hersenen. Daarnaast is de schoolomgeving veiliger als er minder auto’s rijden. 

De Safe bij de bel week

Tijdens de Safe bij de bel-week worden ouders en kinderen uitgedaagd om een week lang op de fiets of lopend ‘Safe’ (veilig) bij de bel te komen. Dit doen we onder andere door de kinderen te belonen voor hun actieve gedrag en ouders te informeren over de voordelen van bewegen. Na de Safe bij de bel-week vindt er nog 3 weken lang een groepschallenge plaats waarin klassen tegen elkaar strijden om de titel ‘actiefste klas van de school’. Dit alles voor een hopelijk blijvend enthousiasme om fietsend of lopend naar school te komen.

Enschede Fietsstad

De Safe bij de bel-week wordt uitgevoerd onder de vlag van Enschede Fietsstad. Het doel van Enschede Fietsstad: elke rit in Enschede die korter is dan 5 kilometer, gebeurt met de fiets. Een groots plan? Jazeker! Maar dat moet ook. Als vooruitstrevende stad, willen we koploper in fietsen zijn. En blijven. Zo houden we de stad bereikbaar en onszelf gezond. Daarom zeggen we in Enschede: liever de fiets!