Veelgestelde vragen Motiemarkt

Waar wordt de Motiemarkt gehouden?

De Motiemarkt wordt gehouden in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Langestraat 24. Als er meer aanmeldingen zijn dan er kraampjes passen, dan worden extra kraampjes geplaatst.

Wanneer kan ik terecht op de Motiemarkt?

De Motiemarkt begint om 17:00 uur, maar u kunt al vanaf 16:00 uur terecht in de Burgerzaal om uw marktkraam op te bouwen. En ja: er wordt gezorgd voor warm eten!

Hoe mag ik mijn marktkraam inrichten?

U mag uw kraam zo sober, spannend, creatief of wild aankleden als u wenst. Specifieke wensen of weet u niet of iets wel of niet zal mogen? Neemt dan even contact op met raadsgriffie@enschede.nl.

Een motie (of amendement) maken, is dat niet ingewikkeld?

Helemaal niet. Een motie is een oproep om iets te doen, te laten of te veranderen. De raadsleden helpen u erbij. 

Zijn er nog tips?

Ja, drie zelfs:

  1. Geef bij uw aanmelding kort in enkele zinnen aan waarom of met welk onderwerp u aan de motiemarkt wilt deelnemen. De raadsleden krijgen vooraf een overzicht gemaild met de deelnemers, de onderwerpen (korte omschrijving) en de contactgegevens.
  2. Zorg u iemand bij u heeft om u te helpen, bijvoorbeeld door marktformulieren in te vullen of eventjes andere mensen te woord te staan. Mocht u populair blijken bij de raadsleden, dan is het vervelend en wellicht in uw nadeel als u niet voor iedereen tijd heeft.
  3. Neem visitekaartjes mee….!

Heb ik toegang tot internet en kan ik bijvoorbeeld twitteren?

Ja. In het stadhuis is wifi. En twitteren over deze avond juichen we natuurlijk alleen maar toe..! Sterker nog: op een scherm in de zaal kunnen mensen de tweets volgen. Voor de kenners: #raad053 #motiemarkt053.

Mogen plannen en ideeën geld kosten?

Ja en nee! De raad is benieuwd naar alle denkbare plannen en ideeën die de stad ten goede komen! Hou er echter wel rekening mee dat er weinig geld beschikbaar is. Dit betekent dat moties die geld kosten, ten koste moeten gaan van iets anders. Aan de andere kant bekijkt de gemeente ook waar nog ruimte is voor nieuwe investeringen.