Veelgestelde vragen over de dienstverlening

Heeft u nog geen DigiD? U kunt deze aanvragen op www.digid.nl. U krijgt binnen vijf werkdagen uw DigiD per post. Bij de overheid moet u vaak uw identiteitskaart of paspoort laten zien. Zo weten wij wie u bent. Op internet kunt u laten zien wie u bent door in te loggen met uw DigiD.

Het Stadskantoor is alleen voor noodzakelijke dienstverlening op afspraak open. Is uw rijbewijs verlopen na 16 maart 2020? Dan blijft uw rijbewijs geldig tot 1 juni 2020. U heeft langer de tijd om uw rijbewijs te verlengen. Lees meer over de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid.

Heeft u een rijbewijs? Dan kunt u zich met een rijbewijs identificeren. Lukt dit niet? Bel dan 14 053. We helpen u graag en kijken met u naar een goede oplossing.

Zolang de corona-maatregelen duren mag u zich in het ziekenhuis met een verlopen document identificeren. Het is belangrijk dat u na deze periode alsnog zorgt voor een geldig identiteitsbewijs en dit laat zien in het ziekenhuis.

Vermissing van uw document kunt u online doorgeven. Lukt dit niet? Bel dan 14 053. We helpen u graag en kijken met u naar een goede oplossing.

Door de coronamaatregelen is de dienstverlening aangepast. Hierdoor hebben we niet iedereen persoonlijk kunnen informeren. Hiervoor bieden we onze excuses aan.

Heeft uw werkgever uw VOG online aangevraagd bij Dienst Justis? Dan heeft u een mail gekregen met een instructie hoe u de VOG aanvraagt.

Gaat u (vrijwilligers-) werk doen en u heeft een papieren aanvraag voor een VOG van uw werkgever gekregen? Dan kunt u altijd een spoedafspraak bij ons maken om een VOG aan te vragen. Bel 14 053 voor het maken van een afspraak. Heeft u gezondheidsklachten? Dan kunt u zelf niet komen. Machtig dan iemand die namens u de VOG aanvraagt door gebruik te maken van het machtigingsformulier

Een uittreksel of akte kan online aangevraagd worden. Lukt dit niet? Bel dan 14 053. We helpen u graag en kijken met u naar een goede oplossing.

Op dit moment helpen wij u aan de telefoon bij het invullen van het kwijtscheldingsformulier. Aanvragen van kwijtschelding is mogelijk tot 30 juni 2020. Heeft u hulp nodig? Bel dan 14 053. We helpen u graag en kijken met u naar een goede oplossing.