Verbouwing Stadsboerderij De Wesseler van start

13 maart 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
Start verbouwing Stadsboerderij De Wesseler

Deze week start de verbouwing van Stadsboerderij De Wesseler. Het gemeentelijke pand krijgt een multifunctionele ruimte, een nieuw dak met zonnepanelen, de aanwezige asbest wordt verwijderd en het gebouw gaat van het gas af. De werkzaamheden duren tot ongeveer eind augustus.

De Stadsboerderij trekt zo’n 120.000 bezoekers per jaar. Het is daarmee niet alleen een belangrijke ontmoetingsplek voor mensen uit de wijk, maar voor de hele stad. Naast de boerderij waar verschillende dieren rondlopen zijn ook een moestuin en een bijenstal aanwezig op het terrein. “Er is voor ieder wat wils bij Stadsboerderij De Wesseler. We zien ouderen die elkaar hier ontmoeten, opa’s en oma’s met (klein) kinderen bij de kinderboerderij, maar ook scholieren die hier les krijgen, vrijwilligers die graag een handje meehelpen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die hun steentje bijdragen”, vertelt Leon Haghuis (beheerder Stadsboerderij).  

Een Stadsboerderij waar ontmoeting, leren, werk en zorg centraal staat 

In 2018 sloten we met het Zone.college en JP van den Bent Stichting een intentieovereenkomst. Met als doel om van De Wesseler een nog belangrijkere inclusieve plek te maken met ruimte voor ontmoeting, leren, zorg en werk. Na de verbouwing heeft de Stadsboerderij een multifunctionele ruimte en meer overleg- en opslagruimten.  

Er ontstaat een nog betere omgeving voor o.a. de onderwijs,- en dagactiviteiten. Na de verbouwing gaan zowel JP van den Bent als het Zonecollege dagelijks actief zijn op de Stadsboerderij en nauw met elkaar samenwerken. Door het brede aanbod van de Stadsboerderij aan duurzaamheid, groen en dier(verzorging), wordt het voor nog meer mensen aantrekkelijk om hier te ontmoeten, leren, werken en zorgen. “We hopen dat ook inwoners en omwonenden hun weg straks nog beter weten te vinden naar de Stadsboerderij”, want naast de multifunctionele ruimte zijn we bijvoorbeeld ook bezig met ontwikkeling van een kabouterpad”, vertelt Leon Haghuis.  

Kom langs en ontdek de stadsboerderij 

De Stadsboerderij blijft ondanks de verbouwing open. U kunt gewoon naar de moestuin en de dieren van de boerderij een bezoekje brengen. Ook een pannenkoek eten bij Le Pompidou kan gewoon. De overlast voor bezoekers wordt tijdens de verbouwing zo veel mogelijk beperkt.

Kijk voor meer informatie over Stadsboerderij De Wesseler op de website van Uit in Enschede