Verbreed uw horizon tijdens de Twentse Landdag op 18 september

07 september 2022
Uitgelicht Nieuws
koe in een wei met tekst er boven

Zondag 18 september vindt in het Ledeboerpark in Enschede de Twentse Landdag plaats. Met zo’n 80 kraampjes is er tijdens de Twentse landdag van 10.00 tot 17.00 uur voor jong en oud een keur aan activiteiten en belevingen. Zoals de Streekproductenmarkt, de Jongvee- en Shetlandpony keuring, een overzicht van oude landbouwwerktuigen, een cultureel programma en een informatiemarkt.

Jongvee- en Shetlandpony keuring

Traditioneel is tijdens de Twentse Landdag de Jongveekeuring waarbij kinderen kalveren presenteren. Een deskundige jury beoordeelt hoe verzorgd, gezond en vitaal de kalveren zijn. Als beloning ontvangen de kinderen een lintje of een beker voor de winnende kalveren. Op dezelfde manier vindt ook de Shetlandpony-keuring plaats. Voor kinderen is er ook een kinderboerderij en kunnen ze meedoen met oudhollandse spellen, waarmee ze veel leren over dieren. Ook is er een grote zandbult, stroberg en een ‘vind-het-kalf’-wedstrijd.

Streekproductenmarkt en oude landbouwwerktuigen


Op de streekproductenmarkt tijdens de Twentse Landdag zijn er ook streekproducten te proeven en te koop. Waaronder echte boerderij-ijs en natuurlijk diverse andere zuivelproducten van de koe. Dit jaar is er ook een proeverij van streekgebrouwen bieren. Het Aangespannen Landbouwwerktuig Lonneker (HALL) is een vereniging die oude landbouwwerktuigen opknapt en demonstreert. Op de Twentse Landdag showen zij oude landbouwwerktuigen.

Prachtige groene landschap


In onze gemeente zijn stad en platteland nauw met elkaar verbonden. De helft van onze gemeente bestaat uit het prachtige groene landschap. Een landschap met landbouw, landgoederen, natuur en vele recreatieve mogelijkheden. Het is ook een landschap in verandering, want we leven in een tijd waarin er op het platteland het nodige staat te gebeuren. Onder de deelnemers van Twentse Landdag heerst dan ook een dubbel gevoel, gezien de plannen die de Rijksoverheid heeft met de boerengezinnen.