Verplichte parkeerplekken voor deelscooters en deelfietsen

18 januari 2023
Nieuwsoverzicht
Deelmobiliteithub Kennispark

We maken verplichte parkeerplekken (‘hubs’) voor deelscooters en deelfietsen in Enschede-Noord en Lonneker. Dat scheelt namelijk overlast op het trottoir.

We starten met 31 buurthubs en 4 wijkhubs. Elke buurthub heeft plek voor ongeveer 6 deelscooters of deelfietsen. Het is maximaal 300 meter lopen naar de hub. Elke wijkhub heeft plek voor ongeveer 10 deelscooters of deelfietsen. Bij elke wijkhub staat een elektrische deelauto.

Denk met ons mee

Op enschede.nl/deelvervoer vindt u een kaartje met de plattegrond van Enschede. In Enschede – Noord en Lonneker ziet u blauwe en rode vlakken. Dat zijn de voorgestelde locaties voor de hubs. Door op het vlak te klikken komt u bij een aantal korte vragen. U kunt over meerdere hubs uw mening geven. In februari bepalen we dan waar de hubs komen en in mei worden de hubs aangelegd. 

Verplicht parkeren op de hub  

Gebruikers van deelfietsen en deelscooters zijn vanaf mei verplicht om in Enschede – Noord en Lonneker op een hub te parkeren. Zij kunnen hun rit pas afsluiten als de deelfiets of deelscooter op een hub staat.