Havengebied

  • Oudste en grootste bedrijventerrein van Enschede.
  • Circa 133 hectare aan bedrijvenkavels.
  • Ruim 300 bedrijven, goed voor zo'n 6000 arbeidsplaatsen.

BedrijventerreinBedrijven

Het terrein kent een grote variëteit aan bedrijven, van traditionele overslagbedrijven tot technologisch hoogwaardige productiebedrijven. De grootste daarvan zijn: Apollo Vredestein, Pilkington, Diversey en VION.
 

 

Herontwikkeling Haven

In de afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in de aanpak van het gebied. Wegen en groenstructuren zijn - en worden nog steeds - aangepakt. Ook is de vaarweg uitgebaggerd, waardoor die voor schepen tot klasse IV bevaarbaar zijn. Daarnaast zijn 3,5 hectare aan "droge" bedrijvenkavels ontwikkeld.
Ook worden in de komende tijd nog een aantal hectaren aan bedrijvenkavels aan het water ontwikkeld en komen er in de komende tijd vele honderden meters nieuwe kades bij.

Voor meer informatie over de herontwikkeling van het Havengebied kijk op www.havenzicht.enschede.nl 

Ligging

De haven ligt aan de westkant van Enschede op enkele minuten van de A35, afrit 26. Ook ligt het terrein op korte afstand van de binnenstad en de Universiteit Twente.

Bekijk op de kaart.

Bijzonderheden

Haven, openbare laad/losvoorzieningen, tankstation

Uitgifte

3,5 hectare grond aan De Ossenboer beschikbaar. Kavelbreedte op maat bij een gemiddelde kaveldiepte van 90 meter. Grondprijs is € 141,- per m2 (prijspeil 2016). Meer informatie bij de accountmanager. 

Accountmanager

De accountmanager bij het Ondernemersloket is Arjo van Veenendaal. Ondernemers met plannen, problemen of vragen kunnen bij hem terecht.

Havenbedrijf Twente

Havenbedrijf Twente verbindt vervoerders en bedrijven met de meest dynamische mainport van Oost-Nederland: de binnenhavens van Lochem, Hof van Twente, Hengelo, Almelo en Enschede.

Ondernemersvereniging

Belangenvereniging Ondernemers Havengebied
Secretariaat: Jeannine Achterberg
Postbus 270, 7500 AG Enschede, Tel: 06 46 59 12 77 (maandag & donderdag)
Mail naar: info@boh-coop.nl
Web: www.boh-coop.nl