Vlag halfstok ter nagedachtenis aan slachtoffers aardbevingen

06 februari 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws
Het stadhuis van Enschede

Bij het Stadhuis van Enschede hing dinsdag 7 februari de Nederlandse vlag halfstok ter nagedachtenis aan de slachtoffers van aardbevingen in het grensgebied van Turkije en Syrië en centraal Turkije.

Miljoenen inwoners van Turkije en Syrië zijn 6 februari getroffen door twee verwoestende aardbevingen, die werden gevolgd door een hele reeks van grote naschokken.

Vele inwoners van Enschede maken zich grote zorgen over het lot van hun familieleden, vrienden en dierbaren in Syrië en Turkije. Het gemeentebestuur van Enschede leeft intens mee met alle getroffenen.

Burgemeester Roelof Bleker: “We zijn in gedachten bij de familieleden en vrienden hier in Enschede die dierbaren verloren hebben bij dit verschrikkelijke natuurgeweld. En we zijn in gedachten bij onze inwoners die nog in grote onzekerheid verkeren over het lot van hun dierbaren in Turkije en Syrië.”

In beide getroffen landen is een enorme reddingsoperatie op touw gezet om overlevenden en overledenen onder het puin vandaan te halen. Ook een team Nederlandse reddingswerkers is vertrokken naar de getroffen gebieden om te helpen bij de reddingsoperatie.

Het Nederlandse Rode Kruis heeft giro 7244 opengesteld voor hulp aan slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.