Live blog demonstratie AZC Alert Enschede

30 oktober 2015

Vandaag is er aan het Esmarkerveld in Enschede-Oost een demonstratie van AZC Alert Enschede.

U leest hier de laatste informatie van de gemeente Enschede.

Laatste bericht

Deze live blog is op zaterdag 31 oktober om 16.00 uur afgesloten

Update 15.40 uur

Terugblik demonstratie AZC Alert Esmarkerveld

Update 13:45 uur

De Gronausestraat is weer geopend voor verkeer.

Update 13.00 uur

De demonstratie op het Esmarkerveld is beëindigd door de organisatie van AZC Alert. Betogingen die op dit moment in de buurt plaats vinden zijn geen onderdeel van de demonstratie op het Esmarkerveld. De burgemeester roept op om de spontane betogingen te beëindigen en naar huis te gaan.

Update 12.40 uur

Organisatie heeft demonstratie vroegtijdig beëindigd. Burgemeester heeft opgeroepen om betoging te stoppen. Oproep aan iedereen om huiswaarts te keren.

Update 12.05 uur

Door drukte bij demonstratie is Gronausestraat nu in beide richtingen afgesloten. Omleidingsroutes zijn ingesteld. De duur van demonstratie is in afstemming met AZC Alert ingekort tot maximaal 13:00 uur.

Update 11.40 uur

In afstemming met de organisatie AZC Alert duurt de demonstratie tot maximaal 13:00 uur. Dit in verband met de afsluiting van de Gronausestraat.

Update 11.35 uur

De rijbaan Gronausestraat stadinwaarts is tijdelijk afgesloten vanwege aantallen bezoekers. Voor omleiding wordt gezorgd.

Update 10.40 uur

De parallelweg aan de Gronausestraat is ter hoogte van de demonstratie-locatie gestremd. Verkeersregelaars zijn aanwezig om fietsers te helpen bij het oversteken.

Update 9.23 uur

Naar aanleiding van de demonstratie kan het verkeer wat over de Gronausestraat gaat, hinder ondervinden. Het doorgaand verkeer uit de richting Gronau naar het centrum van Enschede en omgekeerd, kan het beste de route nemen via de N35 en Zuiderval. Mocht de politie verkeersmaatregelen nemen waardoor verkeer in de wijk stremt, dan worden omleidingsroutes in gang gezet. Op die manier blijft verkeer in en uit de wijk mogelijk.

Update 9.00 uur

Stichting AZC Alert heeft aangekondigd dat zij vandaag gaat demonstreren tegen de komst van een AZC op Esmarkerveld. De locatie is de plek direct voor het Esmarkerveld. Het gehele programma vindt ook op deze plek plaats. De demonstratie is van 11.00 – 14.00 uur. Voor meer informatie kunt bellen met het Informatiepunt Vluchtelingenopvang 053 – 481 7200. Dit informatiepunt is vanaf 9.00 – tot 14.00 uur bereikbaar. Heeft u een noodgeval voor de politie? Bel dan met 112.

Informatie

PDFkaart-gebied-noodverordening-veiligheidsrisicogebied.pdf
PDFnoodverordening-31-oktober-2015-betoging-azc-nl.pdfPDFnoodverordening-31-oktober-2015-betoging-azc-duits.pdf