Live blog demonstratie DTG

13 februari 2016

Dit live blog is afgesloten.

15.30 uur; blog afgesloten

Lees het afsluitende persbericht van de gemeente Enschede

13.45 uur; Organisatie meldt einde van demonstratie

Ook Hoge Bothofstraat weer vrijgegeven.

12.45 uur; Polaroidterrein bereikt

De protestmars heeft het Polaroidterrein en daarmee het eindpunt bereikt. De route tot aan de Hoge Bothofstraat is weer vrijgegeven. Vanaf Hoog en Droog tot aan de Oldenzaalsestraat is de Hoge Bothofstraat nog afgesloten.

12.19 uur; Route van de protestmars afgesloten voor verkeer

De route van de protestmars van DTG is voor korte duur afgesloten voor al het verkeer. Weggebruikers worden verzocht een andere route te nemen.

Demonstratie gaat niet door de binnenstad

De aangekondigde DTG-demonstratie tegen het gemeentelijk asielbeleid gaat straks niet door het winkelgebied van de binnenstad. Vanuit het verzamelpunt Blijdensteinpark loopt de route van de protestmars via de Espoortstraat – Lipperkerkstraat – Hoog en Droog- Hoge Bothofstraat naar de parkeerplaats van het Polaroidterrein. De politie begeleidt het geheel. Zie de PDF hieronder voor de route.

Zaterdag demonstratie tussen 12.00 – 14.00 uur

Demonstranten Tegen Gemeente (DTG) demonstreert vandaag, zaterdag 13 februari, in Enschede tegen het asielbeleid van de gemeente. Burgemeester Van Veldhuizen heeft maatregelen getroffen om de demonstratie rustig en vreedzaam te laten verlopen.

De demonstratie vindt plaats tussen 12.00 – 14.00 uur. De deelnemers zullen zich verzamelen in het Blijdensteinpark. De organisatie heeft aangegeven dat zij vervolgens via de Espoortstraat – Lipperkerkstraat – Hoog en Droog- Hoge Bothofstraat richting de parkeerplaats zullen lopen naar het Polaroidterrein waar een aantal sprekers iets zal zeggen. (zie ook situatietekening in de bijlage). De politie zal aanwezig zijn om het geheel te begeleiden.

PDFkaart-route-demonstratie-13-februari-2016.pdf