Voorleesfeest met wethouder Jurgen van Houdt bij OBS De Spinner

08 februari 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
Wethouder Van Houdt leest voor in de klas

Ook OBS De Spinner deed weer mee aan de Nationale Voorleesdagen.

Wethouder Jurgen van Houdt kwam in klas 2 van OBS De Spinner. Hij las voor uit het boek ‘Het geheim van IJsje’ door Guido van Genechten. Het thema was ‘winter’. IJsje het ijsbeertje had een geheimpje. Wethouder van Houdt had ook een geheimpje. De kinderen uit klas 2 vroegen of hij de baas van Enschede was. “Nee” antwoorde hij. “Eigenlijk zijn de inwoners de baas, maar dat leg ik jullie later wel uit!”, zei van Houdt. Het was een gezellige ochtend waarbij de kinderen met veel aandacht luisterden naar het leuke verhaaltje.

Nationale Voorleesdagen


De Nationale Voorleesdagen vinden jaarlijks plaats. Voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen stimuleert kinderen om zelf te lezen. Het is grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Voorlezen is leuk en gezellig, maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling én voor sociale vaardigheden.

Voorleesuurtjes in de Bibliotheek


In de Bibliotheek is wekelijks op zaterdagochtend een voorleesuurtje. Enthousiaste vrijwilligers lezen dan voor. Verzorgers en opa's en oma's zijn ook van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Op de website van de bibliotheek ziet u wanneer de voorleesuurtjes zijn: www.bibliotheekenschede.nl

Thuis voorlezen?


Tip: Neem gelijk leuke boeken mee om thuis uit voor te lezen. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek.