Project 'Beleef de Steentijd'

Educatief project “Beleef de Steentijd”

Eindelijk is het zover!

Kinderen uit Enschede en omgeving kunnen nu zelf beleven hoe de jagers en verzamelaars in de steentijd woorden en leefden. Het materiaal is gereed . Er zijn handleidingen en materialen voor schoolopdrachten en belevingsactiviteiten op drie buitenlocaties in Enschede. 

Zo kunnen kinderen tenten bouwen, speer werpen en boogschieten onder begeleiding van deskundigen. En wat dacht u van zelf een vuurtje maken, appeltjes roosteren en een rituele dans om de Goden gunstig te stemmen. Voor het beleven van de steentijd zijn de ontwikkelaars terug gegaan in de tijd. De mens was toen afhankelijk  van de natuur, van het voedsel dat ze konden vinden en de materialen in de natuur waar ze kleding en gereedschappen van maakten. Ze waren een met de natuur en hechten veel waarde aan rituelen en symbolen om het kwade af te weren en de Goden gunstig te stemmen.

“Beleef de Steentijd” biedt de mogelijkheid om je even terug te wanen in de tijd  en Enschede ongeveer 13.000 jaar geleden te beleven.

Reserveren materiaal

Reserveren van het educatief materiaal "Beleef de Steentijd" 
Het project “Beleef de Steentijd” is op drie locaties beschikbaar: het Lammerinkswonner in het Ledeboerpark, kinderboerderij De Wesseler in het Wesselerbrinkpark en op Het Rutbeek, Jacobsrietweg 182, in het gebouw van de beheerders van het Rutbeek. 
Het materiaal is te reserveren bij de afdeling ONS van de gemeente Enschede, Thea Otten, telefoon 053-4817833, e-mail a.otten@enschede.nl
 of Jaques Gerard, telefoon 053-4817834, e-mail j.gerard@enschede.nl