Lespakket kinderen

Waan je in het stenen tijdperk met lespakket 'Beleef de Steentijd'

Via opdrachten kunnen kinderen uit Enschede en omgeving zelf beleven hoe de jagers en verzamelaars in de Steentijd woonden en leefden. Zo leren kinderen tenten bouwen, speer werpen en boogschieten onder begeleiding van deskundigen. En zelfs een vuurtje maken, appeltjes roosteren en een rituele dans om de Goden gunstig te stemmen!

Voor het beleven van de steentijd zijn de ontwikkelaars van het lespakket terug gegaan in de tijd. De mens was toen afhankelijk van de natuur. Van het voedsel dat ze vonden en de materialen in de natuur waar ze kleding en gereedschappen van maakten. Ze waren één met de natuur en hechten veel waarde aan rituelen en symbolen om het kwade af te weren en de Goden gunstig te stemmen.

Reserveren van lespakket

Scholen kunnen het lespakket 'Beleef de Steentijd' met handleidingen en materiaal voor de opdrachten reserveren bij de afdeling ONS van de gemeente Enschede via:

Thea Otten, telefoon 053-4817833, e-mail a.otten@enschede.nl of 
Jaques Gerard, telefoon 053-4817834, e-mail j.gerard@enschede.nl

Afhalen kan bij het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark, kinderboerderij De Wesseler in het Wesselerbrinkpark en op Het Rutbeek, Jacobsrietweg 182 in het beheerdersgebouw van Het Rutbeek.