ZwerfErfSprakel

Een nieuw nabuurschap en een belevingsplek voor Rondje Enschede in het Vaneker. De belevingsplek ZwerfErfSprakel ligt tussen de Overmaatweg en de Brandemaatweg, aan het Rondje Enschede.

De resten van de archeologische opgraving van het erf Sprakel aan de Sprakelweg zijn verplaatst naar een deel van de recreatieve route Rondje Enschede tussen de Overmaatweg en de Brandemaatweg.

De archeologische resten en het verhaal zijn zichtbaar en beleefbaar gemaakt door kunstenaar Jeroen van Westen in de belevingsplek ZwerfErfSprakel. De tafel op de deel is het kloppend hart van het kunstwerk en staat symbool voor nabuurschap, noaberschap in het Twents genoemd.

De belevingsplek is gerealiseerd met subsidie van de provincie Overijssel. De presentatie van het kunstwerk vindt plaats op 5 juni, op wereldmilieudag. Dit is de dag dat wij stilstaan bij samen werken aan een duurzame ontwikkeling. 

Beeldmateriaal

Tijdens de opgraving, het verplaatsen van de resten en het inrichten van de belevingsplek zijn foto’s en filmopnames gemaakt door o.a Hogeschool Saxion Joop van Breda en Rob Nijland. De film is in het najaar 2014 gereed en te bekijken op deze site.