Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol. Het is fijn om mensen te helpen en om nuttig bezig te zijn.

Ik zoek vrijwilligerswerk

M-Pact is de specialist voor vrijwilligerswerk in Enschede. M-Pact helpt als u:

  • Op zoek bent naar vrijwilligerswerk
  • Vrijwilligers nodig heeft
  • Iemand nodig heeft voor een klein klusje 
  • Iemand nodig heeft voor wat gezelligheid

Zie M-Pact.nl.

Maatje worden

Als maatje wordt u 1-op-1 gekoppeld aan iemand die hulp nodig heeft. Jullie ondernemen samen leuke activiteiten of u helpt in en om huis. Kijk voor meer informatie over maatjes op de website van M-Pact.

Ervaring delen

Het leven is niet altijd even makkelijk voor iedereen. Misschien herkent u dit wel door eigen ervaringen uit het verleden. U kunt als vrijwilliger andere mensen helpen met uw ervaringen. 

Als iemand met ervaring bent u een expert. Dit noemen we een ervaringsdeskundige. U begrijpt vaak precies wat de ander meemaakt. U helpt de ander beter te worden. Gewoon door te luisteren of samen iets te doen. 

Meld u aan als ervaringsdeskundige. Bij Ixta Noa helpen vrijwilligers die ervaring hebben met mentale klachten. Bij Tactus Verslavingszorg helpen vrijwilligers die zelf verslaafd zijn geweest.

Verzekering voor vrijwilligers

De gemeente heeft een verzekering voor vrijwilligers. Zo zijn alle vrijwilligers in Enschede verzekerd als er iets mis gaat tijdens het vrijwilligerswerk. 

Contact

  • E-mail: info@m-pact.nl
  • Bel 053- 432 33 04, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur
  • Kom langs voor een persoonlijk gesprek. Van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur zijn medewerkers van M-Pact aanwezig in het Huis voor Taal en Meedoen. Dat zit in de openbare bibliotheek aan de Pijpenstraat 15