Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol. Het is fijn om mensen te helpen en om nuttig bezig te zijn.

Ik zoek vrijwilligerswerk

M-Pact is de specialist voor vrijwilligerswerk in Enschede. M-Pact helpt als u:

  • Op zoek bent naar vrijwilligerswerk
  • Vrijwilligers nodig heeft
  • Iemand nodig heeft voor een klein klusje 
  • Iemand nodig heeft voor wat gezelligheid

Zie M-Pact.nlexterne-link-icoon.

Maatje worden

Als maatje wordt u 1-op-1 gekoppeld aan iemand die hulp nodig heeft. Jullie ondernemen samen leuke activiteiten of u helpt in en om huis. Kijk voor meer informatie over maatjesexterne-link-icoon op de website van M-Pact.

Ervaring delen

Het leven is niet altijd even makkelijk voor iedereen. Misschien herkent u dit wel door eigen ervaringen uit het verleden. U kunt als vrijwilliger andere mensen helpen met uw ervaringen. 

Als iemand met ervaring bent u een expert. Dit noemen we een ervaringsdeskundige. U begrijpt vaak precies wat de ander meemaakt. U helpt de ander beter te worden. Gewoon door te luisteren of samen iets te doen. 

Meld u aan als ervaringsdeskundige. Bij Ixta Noaexterne-link-icoon helpen vrijwilligers die ervaring hebben met mentale klachten. Bij Tactus Verslavingszorgexterne-link-icoon helpen vrijwilligers die zelf verslaafd zijn geweest.

Verzekering voor vrijwilligers

De gemeente heeft een verzekering voor vrijwilligersexterne-link-icoon. Zo zijn alle vrijwilligers in Enschede verzekerd als er iets mis gaat tijdens het vrijwilligerswerk. 

Contact

  • E-mail: info@m-pact.nl
  • Bel 053- 432 33 04, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur
  • Kom langs voor een persoonlijk gesprek. Van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur zijn medewerkers van M-Pact aanwezig in het Huis voor Taal en Meedoen. Dat zit in de openbare bibliotheek aan de Pijpenstraat 15