Wat speelt er in uw buurt? Vul de vragenlijst in

21 juni 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Elkaar ontmoeten en samen bewegen, spelen en sporten. Dat is iets wat voor iedereen mogelijk moet zijn. Spelen en bewegen in Enschede is aan vernieuwing toe. In alle opzichten.

Praktisch veel speeltoestellen zijn de komende jaren aan vervanging toe. Of ze voldoen niet meer aan de behoefte van de buurt. Daarnaast kijken we tegenwoordig anders naar spelen, sporten, bewegen en ontmoeten. Natuurlijk moet het leuk zijn, maar het moet ook echt kunnen bijdragen aan de gezondheid. De leefomgeving moet uitdagen. Voor alle leeftijden. De gemeente vindt het daarom tijd voor nieuw beweeg-, speel- en sportbeleid. Hier hebben we u bij nodig!

De gemeente is benieuwd hoe inwoners van Enschede de buitenruimte (willen) gebruiken. Waar vindt spelen, ontmoeten en bewegen nu plaats? Is dat een goede plek? Kan het beter of moet het ergens anders? U kent uw wijk het beste. Vul de vragenlijst in op enschede.nl/bewegenspelenensporten.   

Denk bij het invullen van de vragenlijst vooral aan uw eigen behoeften. Als u (klein)kinderen heeft kunt u de vragenlijst ook voor of met hen invullen. U kunt de vragenlijst tot en met 26 juni invullen.

We onderzoeken voor iedere buurt hoe de plekken nu zijn ingericht. Daarbij kijken we naar: 

  • het aantal speelplekken; 
  • de waarde van deze plekken; 
  • de samenstelling van de wijk rondom deze plekken.