Wegwerkzaamheden Varviksingel

De gemeente gaat bezig met groot onderhoud aan de Varviksingel. De gehele Varviksingel is daarom vanaf de Hogelandsingel tot en met het kruispunt met de Kuipersdijk van 7 maart tot eind juni in fases afgesloten.

Aanleiding van de werkzaamheden

Het asfalt van de Varviksingel is versleten. Daarom is het nodig om het wegdek te vervangen. De gemeente heeft de wettelijke taak als wegbeheerder om dit onderhoud te plegen. De gemeente probeert het aantal wegwerkzaamheden in Enschede te beperken. Daarom kijkt de gemeente bij onderhoud of er verbeteringen aan de weg mogelijk zijn. Bij de Varviksingel is dit het geval. Daarom combineren we deze aanpassingen met het noodzakelijke onderhoud. Hieronder leest u wat er gaat veranderen.

Wat er gaat veranderen

We vervangen het bestaande wegdek voor nieuw asfalt. Zo is de Varviksingel weer jaren bestand tegen het weer en verkeer. Ook vervangt de gemeente enkele parkeervakken. Dit heeft een invloed op het aantal parkeerplekken. 

Op een aantal plekken worden de linksaf opstelstroken weggehaald. Het geldt voor de afslagen richting Hendrik Smeltweg, Perikweg en Dr. Wagenaarstraat. De weg bij de kruisingen wordt smaller wat de verkeersveiligheid en ten goede komt. Er ontstaat ruimte om over te steken voor voetgangers. Ook is het voor fietsers veiliger om over te steken. De snelheid van het autoverkeer gaat hierdoor iets omlaag wat de veiligheid ten goede komt. De ruimte die hierbij vrijkomt wordt ingevuld met extra groen.

Technisch ontwerp

Als u de technische ontwerptekeningen wil inzien stuurt u een mail naar projectleider Gerrit Averesch via g.averesch@enschede.nl.

Planning en bereikbaarheid

De werkzaamheden aan de Varviksingel duren van 7 maart tot en met 24 juni. Om de overlast te beperken voert de gemeente de werkzaamheden in fases uit. Tijdens de werkzaamheden is de Varviksingel afgesloten voor verkeer. Woningen blijven tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar.

  • Fase 1 - 7 tot en met 30 maart: Noordelijke rijbaan, tussen Kuipersdijk en Hogelandsingel
  • Fase 2 - 4 tot en met 14 april: Noordelijke rijbaan, tussen Zuiderval en Kuipersdijk (inclusief kruising met de Kuipersdijk, noordelijke én zuidelijke rijbaan, alleen 13 en 14 april afgesloten)
  • Fase 3 - 19 april tot en met 3 juni: Zuidelijke rijbaan, tussen Hogelandsingel en Kuipersdijk
  • Fase 4 – 7 tot en met 24 juni: Zuidelijke rijbaan, tussen Zuiderval en Kuipersdijk.
  • De Noordelijke rijbaan is open tijdens Marathon op 24 april
  • De Varviksingel is tijdelijk opengesteld in week 18 (2 tot en met 6 mei). De werkzaamheden liggen dan tijdelijk stil vanwege werkzaamheden van Rijkswaterstraat aan de N35

Omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. Volg de gele omleidingsborden en voorkom extra overlast. 

Meer informatie

Op Mobiliteitsvisie staat uitgelegd waarom gemeente Enschede aan de weg werkt en wat er de komende tijd gaat gebeuren.

Contact

Voor vragen en verdere toelichting neem contact op met projectleider Gerrit Averesch via: