Informatie voor je ouders

Op deze pagina lezen je ouders meer over wie van de mogelijkheden gebruik kan maken en hoe het werkt.

Deze pagina Kindpakket is speciaal voor ouders van kinderen van 4 tot 18 jaar met een laag inkomen. Want kinderen moeten kunnen meedoen. We hebben zoveel mogelijk initiatieven in Enschede op een rijtje gezet die hulp bieden. Bijvoorbeeld door een financiƫle bijdrage of met gratis spullen die u goed kunt gebruiken. Daarnaast vindt u er ook activiteiten waar uw kinderen gratis aan mee kunnen doen.

Wie komen in aanmerking?

De meeste organisaties kijken naar uw inkomen. In veel gevallen komt u in aanmerking als uw inkomen lager is dan 120% van het bijstandsniveau. Hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van de gezinssituatie. Maar in sommige gevallen komt u in aanmerking als uw inkomen gelijk is aan het bijstandsniveau. Informeer daarom bij de organisatie naar wat de mogelijkheden voor u zijn.

Hoe werkt aanvragen?

Per regeling verwijzen we u naar de organisatie die de ondersteuning regelt. Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden en het aanvragen. In sommige gevallen kunt u zelf een aanvraag doen. Maar veel organisaties werken met verwijzers of intermediairs. Dit zijn contactpersonen, instanties of hulpverleners die professioneel bij u en uw gezin betrokken zijn. Denk aan een wijkcoach, een consulent van de gemeente, of een contactpersoon bij de stadsbank. Maar dit kan bijvoorbeeld ook een leerkracht, jeugdhulpverlener of de huisarts zijn. Zij kunnen dan voor u een aanvraag bij de betreffende instantie doen.