Kledingbank Enschede

De kledingbank helpt jou en je ouders (van baby tot 80 plusser) als er weinig geld is voor kleren en textiel. Hieronder staat informatie voor je ouders over wat kan en hoe ze het kunnen aanvragen.

Enkele setjes zomer- en winterkleding

Stichting Kledingbank Enschede helpt gezinnen die weinig geld hebben om kleding en ander textiel gratis aan te schaffen. Iedereen uit het gezin kan dan twee keer per jaar kleding en accessoires uitzoeken bij de kledingbank. Onder meer schoenen, enkele setjes kleding, een jas en diverse asseccoires zoals een sjaal, muts, tas, zwemkleding of nachtkleding. Eén keer voor de lente/zomer en één keer voor de herfst/winter.

Zo nodig kunt u elk  jaar textiel, zoals handdoeken, lakens of dekbedovertrekken uitzoeken. Dit gaat in overleg en is afhankelijk van de voorraad.

Babyspullen

Bent u cliënt van de kledingbank en hebt u jonge kinderen tot ongeveer 2 jaar? Of verwacht u binnenkort een baby? Dan krijgt u van de kledingbank twee keer een opeenvolgend babypakket. Dit doet de kledingbank samen met de Stichting Babyspullen. In dit babypakket zitten kleertjes voor een jongen of meisje in de juiste maten, en andere babybenodigdheden.   

Stichting Babyspullen is een landelijke stichting die babystartpakketten maakt met gebruikte en nieuwe babyspullen.

Aanvragen

Wilt u in aanmerking komen voor complete kleding sets voor uw kinderen of hele gezin? Of een babypakket?Dan hebt u een toewijzingsformulier nodig. Inwonende kinderen vanaf 19 jaar hebben een eigen toewijzingsformulier nodig. Dit kunt u aanvragen via:

  • De voedselbank.
  • De Stadsbank (Formulieren Adviespunt), Spelbergsweg 35, inloop ma/woe/vrijdag van 9 tot 12 uur.
  • De wijkteams via telefoonnummer 053 – 481 79 00.
  • Of andere instanties waar de Kledingbank mee samenwerkt. 

Belangrijk: neem uw legitimatiebewijs mee.

Op kledingbankenschede.nl leest u meer over de kledingbank en bij welke organisaties u terecht kunt voor een toewijzingsformulier.