Kledingbank Enschede

De kledingbank helpt jou en je ouders als er weinig geld is voor kleren. Hieronder staat informatie voor je ouders over wat kan en hoe ze het kunnen aanvragen.

Een set zomer- en winterkleding

Stichting Kledingbank Enschede helpt gezinnen die weinig geld hebben om kleding en ander textiel aan te schaffen. Het hele gezin kan dan twee keer per jaar, per persoon, één paar schoenen, enkele setjes kleding, één jas en diverse asseccoires (zoals sjaal, muts, tas, etc.) uitzoeken bij de kledingbank. Eén keer voor de lente/zomer en één keer voor de herfst/winter. Indien nodig kan er maximaal één keer per jaar textiel, zoals handdoeken, lakens of dekbedovertrekken worden uitgezocht. Een en ander in overleg en afhankelijk van de voorraad.

Aanvragen

Wilt u graag in aanmerking komen voor een kledingset voor uw kind en gezin? Dan hebt u een toewijzingsformulier nodig. Dit kunt u krijgen via de voedselbank, de Stadsbank of andere instanties waar de Kledingbank mee samenwerkt. Op kledingbankenschede.nl leest u meer over de kledingbank en bij welke organisaties u terecht kunt voor een toewijzingsformulier.