Toeslagenaffaire

De Belastingdienst heeft fouten gemaakt bij het toekennen van kinderopvangtoeslag. Veel mensen zijn hierdoor in de (financiële) problemen geraakt.

Deze fouten, ook wel de kinderopvangtoeslag- of toeslagaffaire genoemd, worden onderzocht en opgelost door de Belastingdienst. Er komen vergoedingen en financiële steun voor gedupeerde gezinnen.

Bent u door de toeslagaffaire in de problemen gekomen

De Belastingdienst compenseert gedupeerden financieel. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen ook bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom wonen, gezondheid, schulden, werk of gezin. Als u hulp nodig heeft, neem dan contact op met de gemeente.

De gemeente biedt hulp

De gemeente kan het proces van de Belastingdienst niet versnellen of veranderen. Wel gaat de gemeente helpen bij de problemen die zijn ontstaan. Daarom benadert de gemeente gedupeerde ouders direct om hulp te bieden. Hiervoor proberen wij - de bij ons bekende betrokkenen - op verschillende manieren te bereiken.

Misschien heeft u een brief van ons gehad. Misschien ook niet, en was u niet bekend bij ons. Maar als u hulp nodig heeft bij problemen die zijn ontstaan door de toeslagenaffaire, meld u dan. Er staat een speciaal team van persoonlijke consulenten klaar om voor u aan de slag te gaan. Om samen met u oplossingen te vinden.

U kunt zich op verschillende manieren aanmelden

  • Bel met de gemeente via telefoonnummer 053 - 481 78 00. Wij zijn bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur.
  • Of stuur een e-mail naar toeslagaffaire@enschede.nl

Een consulent neemt dan contact met u op. En kijkt samen met u naar uw persoonlijke situatie en welke problemen u heeft. Daarna wordt gekeken welke acties er in gang gezet kunnen worden.

Meer informatie voor gedupeerde ouders kunt u vinden op de website Toeslagen-Herstel van de Belastingdienst.