Informatie voor ouders

Heeft u moeite om belangrijke dingen voor uw kinderen te betalen? In Enschede zijn veel regelingen die u een steuntje in de rug geven. Want elk kind moeten kunnen meedoen en zich kunnen ontwikkelen. De meeste regelingen gelden voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Voorbeelden zijn een vergoeding van sportlidmaatschap een fiets of een schoolreis. Daarnaast vindt u op deze website ook activiteiten waar uw kinderen gratis of tegen een kleine vergoeding aan mee kunnen doen.

Wie komen in aanmerking?

De meeste organisaties kijken naar uw inkomen. In veel gevallen komt u in aanmerking als uw inkomen lager is dan 120% van het bijstandsniveau. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van uw gezinssituatie. Weet u niet (zeker) of u in aanmerking komt? Neem dan voor de zekerheid contact met de betreffende organisatie. Samen met u kijken de medewerkers wat er voor u mogelijk is.

Hoe werkt aanvragen?

Per regeling verwijzen we u naar de organisatie die de ondersteuning regelt. Daar vindt u meer informatie over de mogelijkheden en het aanvragen. In sommige gevallen kunt u zelf een aanvraag doen. Bij andere organisaties hebt u een verwijzing nodig van een contactpersoon, instantie of hulpverlener die bij u en uw gezin betrokken is. Denk aan een wijkcoach, een consulent van de gemeente, uw contactpersoon bij de stadsbank, een leerkracht of jeugdhulperverlener. Deze contactpersonen kunnen voor u een aanvraag bij de betreffende organisatie doen.

Hulp bij aanvragen

Wilt u hulp bij uw aanvraag? Neem dan contact op met:

  • een medewerker van Wijkteams Enschede via telefoonnummer 053 – 481 79 00.
  • het Formulieren Adviespunt, klik hier voor bereikbaarheidgegevens.