Werkplein Twente

afbeelding logo werkplein twente

 

 

Of u nu werkgever bent of op zoek naar (ander) werk bij Werkplein Twente vindt u op één plek alle informatie over werk, opleidingen, re-integratie en personeelsvraagstukken. Hier vinden kandidaten diverse evenementen om uw kansen op werk te vergroten of een andere baan te vinden. Werkplein Twente koppelt de personeelsvraag van werkgevers met het grootste werkzoekendenbestand van Twente en ondersteunt werkzoekenden in hun zoektocht naar betaald werk. Werkplein Twente helpt mensen met en zonder arbeidsbeperking.

Werkplein Twente is een samenwerkingsverband tussen UWV en de veertien Twentse gemeenten. Twente heeft drie vestigingen in Almelo, Hengelo en Enschede waar u in gesprek kunt gaan met adviseurs na het maken van een afspraak. U kunt via de website van Werkplein Twente een gesprek aanvragen.

In Enschede zit het Werkplein in het Stadskantoor aan de Hengelosestraat 51.

U bent werkgever en heeft hulp nodig van het Werkplein Twente

Het aannemen van personeel, werken met freelancers of uitzendkrachten, ontslag aanvragen voor werknemers. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden waar u mee te maken heeft als werkgever. Een goede werkgever staat aan de basis van het bedrijf en moet werknemers een gevoel van vertrouwen geven. U kunt via de website een gesprek aanvragen.

Vast personeel

Heeft u vast personeel of wilt u personeel aannemen? Een arbeidsovereenkomst is een contract tussen werkgever en werknemer. In het contract staan alle afspraken die gemaakt zijn over bijvoorbeeld de werkuren, toeslagen en de hoogte van het loon. De werknemer krijgt een contract voor bepaalde tijd (tijdelijk) of onbepaalde tijd (vast).

Tijdelijke personeel

Vast personeel blijft de basis voor een organisatie. Maar als bepaalde werkzaamheden af en toe voorkomen, of voor een bepaalde tijd, kan tijdelijk personeel uitkomst bieden. Voor de werkgever biedt dit voordelen. Bij meer opdrachten schakelt u tijdelijk personeel in, bij weinig werk dalen uw personele kosten.

U bent werkzoekende en heeft hulp nodig van het Werkplein Twente

Op uw weg naar (ander) werk krijgt u begeleiding, volgt u (sollicitatie)trainingen, maakt u uw CV op orde en gaat u solliciteren. Werkplein Twente biedt verschillende mogelijkheden aan werkzoekenden om onder anderen in contact te komen met diverse werkgevers in kansrijke sectoren.

Uitkering aanvragen

Wanneer u werkloos wordt, kunt u een WW-uitkering aanvragen bij het UWV. Vanuit UWV krijgt u begeleiding bij het zoeken naar een nieuwe baan. Afhankelijk van uw situatie en arbeidsverleden krijgt u voor een bepaalde periode een uitkering tot maximaal 2 jaren. Heeft u na deze periode nog geen werk gevonden, dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen bij de gemeente Enschede.

Jongeren tot 27 jaar krijgen niet meteen een bijstandsuitkering

Zij moeten eerst zelf op zoek naar een betaalde baan of opleiding. Dit is de wettelijke zoekperiode en die duurt vier weken. Om de zoekperiode te laten registreren dient de jongere zich te melden bij de jongerenconsulent. Zij leggen uit wat er in de zoekperiode verwacht wordt en wanneer de zoekperiode afgelopen is. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur bellen met het telefoonnummer 053 - 4817800. Na afloop van de zoekperiode kan digitaal een bijstandsaanvraag worden ingediend.

Baan of opleiding niet gevonden?

Als u na vier weken geen baan of opleiding heeft gevonden, dan vult u de volledige aanvraag voor een bijstandsuitkering in en meldt u zich bij de gemeenten Enschede voor een tweede gesprek. Doe dit niet later dan 2 weken na afloop van de vier weken zoekperiode. Doet u dit wel later, dan nemen wij uw aanvraag niet in behandeling.

Bent u 27 jaar of ouder dan kunt u direct een bijstandsuitkering aanvragen

Lees op de pagina Bijstand- Uitkering- Participatiewet Werk wat u daarvoor moet doen. U heeft vanaf het moment van aanvragen arbeidsverplichtingen. Kort gezegd betekent dit dat u direct na de aanvraag zelf actief op zoek gaat naar betaald werk of een opleiding. Het uitgangspunt is dat u zo snel mogelijk weer voldoende inkomen heeft om zelf uw kosten te betalen.  De hoogte van de uitkering hangt af van uw situatie. Bijvoorbeeld: als u werk heeft, wordt uw salaris aangevuld tot bijstandsniveau.

Ondersteuning op maat

Wanneer u van de gemeente een bijstandsuitkering ontvangt via de Participatiewet of de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers, ondersteunen onze medewerkers u bij het vinden van werk. Als dat niet lukt dan ondersteunt de gemeente Enschede werkzoekenden die het moeilijk vinden, of de weg niet weten, naar werk, een opleiding of zelfstandig ondernemerschap. 

Dit is altijd maatwerk en is afhankelijk van uw situatie. Wanneer u bijvoorbeeld handig bent met computers en een grote kans heeft om snel weer aan het werk te komen, is de begeleiding minder intensief zijn dan voor werkzoekenden die, om diverse redenen, een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Vacatures zoekt u via Werk.nl

Wanneer u zoekt naar werk, kunt u via de website werk.nl direct bekijken welke vacatures beschikbaar zijn in de door u gewenste regio. Op werk.nl kunt u uw CV plaatsen zodat werkgevers op zoek naar personeel, u kunnen vinden. Voorwaarde is dat u ingeschreven staat als werkzoekende. Ook is het belangrijk om u in te schrijven bij uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus. Zij kunnen u naar een nieuwe baan bemiddelen.

Social media als Twitter en LinkedIn zijn ook uitstekende manieren om een baan te vinden. 

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen?

Dan kunt u ons op werkdagen bellen tussen 9.00 uur en 17.00 uur via 053 - 481 7800.