Informatie voor professionals

Een op de acht kinderen groeit op in armoede. Voor deze kinderen is meedoen aan leuke en belangrijke activiteiten niet vanzelfsprekend. Met het Kindpakket ondersteunen we kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Zo kunnen ook zij meedoen en vallen ze niet buiten de boot.

Meer bekendheid geven aan het Kindpakket

Hebt u als professional regelmatig contact met gezinnen met een laag inkomen? Dan kunt u helpen. Op dit moment bereiken we met het Kindpakket zo’n 42% van de Enschedese kinderen die deze steun goed kunnen gebruiken. Maar we willen meer kinderen bereiken. Helpt u mee bekendheid te geven aan het Kindpakket? Hoe meer kinderen, ouders, professionals en organisaties ervan weten, hoe meer kinderen er geholpen kunnen worden. U helpt door:

  • ouders en/of kinderen te wijzen op de pagina www.enschede.nl/kindpakket. Sommige voorzieningen kunnen ouders zelf aanvragen. Voor andere kunt u als verwijzer optreden.
  • informatie over het Kindpakket door te sturen aan andere organisaties die contact hebben met ouders en/of kinderen.
  • informatie over het Kindpakket op te nemen in eigen communicatiemiddelen zoals (nieuws)brieven of website.
     

Download hier het informatiemateriaal over Kindpakket. De informatie in dit pakket mag u vrij gebruiken uw eigen communicatie.

Microsoft Office documentinfomateriaal-kindpakket-5-1-2017.doc

Aanvragen materiaal

Voor het Kindpakket zijn A5-flyers en kleine verwijskaartjes gemaakt. Deze kunt u gratis bestellen via het formulier hieronder.

Wilt u aangeven hoe wij het beste contact met u kunnen opnemen?  verplicht