Stichting Leergeld

De Stichting Leergeld wil dat jij ook mee kunt doen aan bijvoorbeeld sport of muziekles. Hieronder staat informatie voor je ouders over wat kan en hoe ze het kunnen aanvragen.

Ook als u een laag inkomen heeft, moet uw kind kunnen meedoen aan leuke dingen. Bijvoorbeeld sporten met leeftijdgenootjes, op schoolreis gaan of naar muziekles. In Enschede zijn verschillende organisaties die de kosten voor dit soort activiteiten voor hun rekening nemen. Stichting Leergeld kijkt waarvoor uw kinderen in aanmerking komen en helpt u met de aanvragen.

Laptop

Jongeren op de middelbare school kunnen in aanmerking komen voor een laptop. Het gaat om maximaal 1 laptop per gezin als er thuis nog geen computer is. Bestaande klanten van Stichting Leergeld hebben zich inmiddels aan kunnen melden voor deze regeling. De beschikbare laptops zijn inmiddels uitgegeven en Stichting Leergeld werkt met een wachtlijst. Wie zich nu aanmeldt komt op de wachtlijst.  

Sporten

Het Jeugdsportfonds Enschede betaalt de contributie van de sportclub en eventueel sportattributen als die nodig zijn. Stichting Leergeld doet de aanvragen bij dit fonds.

Culturele activiteiten

Het Jeugdcultuurfonds Enschede betaalt (mee) aan lidmaatschap of lessen voor bijvoorbeeld een toneelclub, muziekschool of een andere culturele organisatie. Stichting Leergeld doet de aanvragen bij dit fonds.

Zwemlessen

Behalen van het Zwem ABC voor kinderen vanaf 6 jaar.

Schoolreisjes

Bijdrage in de kosten van schoolreisjes.

Fiets

Fiets om zelf naar school en de sport- of muziekvereniging te kunnen fietsen.

Verjaardagsbox voor kinderen op de basisschool

In de week voor de verjaardag krijgt de jarige een verjaardagsbox van Stichting Jarige Job. In deze box zit een cadeautje, traktaties voor op school, versiering en lekkers voor thuis en een pakket om zelf een lekkere en feestelijke taart te maken.

Aanvragen

U kunt rechtstreeks een aanvraag doen via Stichting Leergeld.