Werken over de grens

Steeds meer mensen wonen aan de ene kant van de grens en werken aan de andere kant. Nederlandse en Duitse bedrijven zoeken aan beide zijden van de grens kandidaten voor openstaande vacatures. Wilt u in Duitsland gaan werken of wilt u personeel uit Duitsland in dienst nemen, dan kunt u met uw vragen terecht bij GrensWerk in Gronau.

GrensWerk in Gronau

Bent u op zoek naar werk, of wilt u van baan veranderen, dan kan het team van GrensWerk u helpen bij het vinden van een baan in Duitsland. Wij kunnen helpen bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief en het opstellen van een CV of ondersteunen u bij de erkenning van een Nederlands diploma in Duitsland. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in de verschillen tussen de sociale verzekeringen en belastingen in Nederland en Duitsland.

Bent u op zoek naar personeel en zoekt u ook kandidaten uit Duitsland, gaan we graag met u in gesprek. Samen met onze partners kennen we de arbeidsmarkt in de Duits/Nederlandse grensregio. De medewerkers van GrensWerk weten wat er speelt in de markt en waar u als werkgever op moet letten bij het aantrekken van personeel vanuit Duitsland.

GrensWerk in Gronau is het samenwerkingsverband van de gemeente Enschede, Arbeitsagentur  Coesfeld, Werkplein Twente, het UWV en de Euregio. Het doel van GrensWerk is om de arbeidsmarkt in de EUREGIO zo goed mogelijk als één geheel te laten functioneren. We helpen werknemers en werkgevers om maximaal te profiteren van de mogelijkheden die een grensoverschrijdende arbeidsregio biedt.

Ga voor meer informatie naar de website van GrensWerk.

logo Grenswerk

 

 

GrensWerk werkt samen met EURES

Bij de uitvoering van haar werk, maakt GrensWerk ook gebruik van de kennis en diensten van het Europese portaal voor beroepsmobiliteit EURES. Dit is een samenwerkingsnetwerk dat is opgezet om het vrije verkeer van werknemers tussen de 28 EU-lidstaten, Zwitserland, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen te vergemakkelijken.

Enschede is, als eerste en enige Nederlandse gemeente, lid van EURES. Voor de inwoners van de gemeente biedt dit lidmaatschap een aantal voordelen:

  • Dankzij EURES ontstaat een beter beeld van de vacatures, stageplekken, werkgevers en opleidingsmogelijkheden in Duitsland,
  • Het wordt makkelijker contact op te nemen met Duitse bedrijven en instellingen,
  • EURES heeft veel informatie over zaken die spelen als iemand in een ander Europees land gaat werken, studeren of stagelopen (belastingen, verzekeringen, vergunningen, etc.)

De activiteiten voor EURES worden in onze regio uitgevoerd door de adviseurs van GrensWerk. Zij kunnen u helpen als u van plan bent in Duitsland te gaan werken, of wanneer u als Duitse werkgever op zoek bent naar Nederlands personeel. 

Meer informatie over het Europese platform en de voordelen vindt u op de website van EURES.

logo Eures