Werkpakt keurmerk

Wat is het Werkpakt keurmerk?

Voor werkgevers die zich nadrukkelijk onderscheiden door sociaal ondernemerschap heeft de gemeente Enschede het Werkpakt keurmerk. Werkpakt-werkgevers onderkennen de talenten van (langdurig) werkzoekenden, bieden hen perspectief en vertalen dit in succesvol en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De gemeente verstrekt het Werkpakt keurmerk aan werkgevers die, samen met de gemeente en andere partners, aantoonbaar bijdragen aan duurzame oplossingen voor werkzoekenden en daarbij optreden als ambassadeur en betrokken partner. 

Voordelen

Voordelen van het bezitten van het Werkpakt keurmerk

Keurmerkhouders

Deze bedrijven zijn in het bezit van een Werkpakt keurmerk

FAQ

De antwoorden op de meest gestelde vragen

Criteria

Leveren van een sociale bijdrage en voldoen aan de ABC-criteria 

Berekening

Komt mijn bedrijf in aanmerking voor een keurmerk? 

Contact Werkpakt

Voor meer informatie over het Werkpakt keurmerk

Nieuws

 • In gesprek met Tzorg

  Aan de Neptunusstraat 15 spreken we met Kayleigh Stegeman, zorgcoördinator bij Tzorg. Sinds februari zijn zij hier gevestigd, omdat ze uit hun jasje groeiden op de vorige locatie.

 • In gesprek met Sallandse Wegenbouw

  In het prachtige Haarle spreken we met Johan Middelkamp, directeur Sallandse Wegenbouw. Sinds 2017 zijn zij in het bezit van het Werkpakt Keurmerk.

 • In gesprek met Onderhoud Enschede

  In de oude brandweerkazerne spreken we met Mark de Jonge, directeur bij Onderhoud Enschede. Als afsplitsing van de DCW, werken zij al jaren met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

 • De plussen van 50+ voor uw bedrijf

  De economie trekt aan en er zijn meer kansen op het vinden van een baan. Toch lijkt het aantal mensen in de bijstand, waarvan ca. 40% bestaat uit 50+werkzoekenden, te stabiliseren. Zij profiteren nog onvoldoende van de groeiende economie.

 • In gesprek met Lansink

  Aan de Lonnekerbrugstraat spreken we met Kjel Mönnink, een van de directeuren van Lansink B.V.