In gesprek met Axent Groen

Axent Groen
19 juli 2017

Aan de Vanekerbeekweg, op een prachtige locatie, hebben we afgesproken met Gerwin Ordelmans, directeur bij Axent Groen. Axent Groen telt ruim 300 medewerkers en is in 2009 ontstaan uit een verzelfstandiging vanuit de DCW.

Inmiddels werken ze samen met vier sociale werkbedrijven (SW-bedrijven) en hebben ze zes locaties met bijbehorende werkgebieden. Het hoofdkantoor zit in Enschede en daarnaast hebben ze nog locaties in Zwolle, Epe, Lochem, Brummen en Voorst.

Als één van de eerste bedrijven in Nederland heeft Axent Groen het PSO 30+ certificaat behaald. Ongeveer 70% van de medewerkers staat in het doelgroepenregister. De organisatie is hier ook op ingericht. Er zijn niet-meewerkende uitvoerders, twee P&O’ers en één job coach die zich bezig houden met de werknemers. Gerwin vertelt: “Het is steeds moeilijker om aan personeel uit het doelgroepenregister te komen. We hebben contact met alle Werkpleinen in de regio’s waarin we werken en ook onze P&O’ers besteden veel tijd aan het werven van het juiste personeel.” Bij Axent Groen werken vakkrachten vanuit de doelgroep en reguliere vakspecialisten met leidinggevende kwaliteiten. “Dit is ook noodzakelijk. Als het reguliere krachten zijn, moeten ze een team kunnen aansturen. Daarom zoeken we uit de reguliere arbeidskrachten altijd de besten.”

Bijeenkomsten die het bedrijf organiseert, zoals zomerbarbecues, worden voor groepen van maximaal 30 werknemers geregeld. Nieuwsbrieven worden per mail verstuurd, maar indien nodig ook fysiek aan de medewerkers uitgereikt door de voorwerkers. Op deze manier blijven ze de medewerkers betrekken bij het bedrijf zonder dat ze in de grote massa opgaan.

Door de geaardheid van het bedrijf, het sociale karakter, trekken ze ook een bepaalde klandizie die ze aan. Axent Groen heeft veel gemeenten als klant, evenals scholen en bejaardentehuizen. Zij verzorgen niet alleen het groenonderhoud, maar doen ook aan gladheidsbestrijding en volledig terreinbeheer.

Omdat hovenierswerk seizoensgebonden is, plant Axent Groen alle scholing het liefst in de winter. Dit doen zij samen met het AOC. Ruim 200 werknemers hebben al hun BBL diploma behaald bij Axent Groen. Ook zijn ze bezig om bij aanvang van een dienstverband werknemers een MKB vaardigheidsbewijs te laten halen.

Het werk wat door de medewerkers uitgevoerd wordt, wordt door henzelf gecontroleerd. Dit gebeurt door middel van een app. Wanneer er kwaliteitscontroles worden gedaan, kan er een foto worden gemaakt van plekken waar aandacht of inzet nodig is. Hierbij wordt ook exact de locatie weergegeven, zodat het onderhoud kan worden ingepland.

Axent Groen heeft bij haar medewerkers onderzoek gedaan naar de betekenis van werk. Dat de medewerkers betrokken zijn, blijkt duidelijk uit de hoge respons van 94%. Met een rapportcijfer van 7,2 op tevredenheid en een 7,8 voor geluk kunnen we terecht spreken over betekenisvol werk.

Meer weten over Axent Groen? Op de website vind je veel meer informatie!