In gesprek met Grafotex

08 oktober 2018

Hoe het allemaal begon

Aan de Seizoensweg 36 spreken we met Danielle Hofstra, accountmanager.

Het bedrijf is opgericht door Grietje Hofstra en  zijn beide zoons, Martin en Erik, ook werkzaam in het bedrijf. Martin is goed in het begeleiden van de mensen uit de doelgroepen, Erik is de commerciële kracht. Zelf is ze gestart toen de Rabobank, waar ze op dat moment werkzaam was, ging reorganiseren. Dat was een goed moment om de sprong te wagen. Nu is ze verantwoordelijk voor het personeel, het contact met de reïntegratiebedrijven en Werkplein.

Wat doet Grafotex?

Grafotex is een zeefdrukkerij. Zij bedrukken hoofdzakelijk tassen (van katoen, jute etc) die zij uit het verre oosten halen. Maar ook paraplu’s, t-shirts, en andere zaken kunnen ze bedrukken.

Afnemers zijn vooral bedrijven die zich bezig houden met relatiegeschenken.

In de loop van de jaren zijn zij flink gegroeid, wat heeft geresulteerd in een verhuizing van het bedrijf in 2003, en een uitbouw in 2005.

Grafotex en Wajong

Al vrij snel na de start van Grafotex, zijn ze gaan werken met wajongeren. “In eerste instantie was het ook een financiële keuze om met wajongeren te starten. Nu doen we het hoofdzakelijk vanuit het sociale aspect. Het geeft ook een heel andere dynamiek in het bedrijf”, vertelt Danielle.

Ze krijgen nu ook de jongeren met meer complexe achtergrond. Ze proberen voor iedereen een goede werkplek te creëren.

Er werken 18 mensen vanuit de Wajong, het merendeel werkt parttime. Zij houden zich vooral bezig met werkzaamheden aan de machine, zoals het opleggen van de tassen, of het afhalen hiervan. Voor elk van de 4 machines hebben ze een orderbegeleider, die de mensen op de werkplek begeleidt, dient als vraagbaak, maar er ook voor zorgt dat de werkzaamheden blijven doorlopen.

Naast de werknemers op de productievloer, werken er 3 mensen op kantoor.

Sociaal

Grafotex is aan het kijken of ze wellicht kunnen starten met dagbesteding. Degenen die het goed doen, en waar potentie in zit, zouden langzaam door kunnen stromen naar een betaalde baan binnen Grafotex. Ze hebben al diverse werkzaamheden in gedachten, zoals ondersteunende werkzaamheden in de kantine (pan soep opwarmen), tassen stapelen, stickeren, de honden uitlaten, of schoffelen in de tuin. Ook kunnen ze ordermappen schonen of tassen stapelen, afhalen of opleggen. Langzaamaan zouden ze door kunnen groeien in het bedrijf.

Om aan nieuwe aanwas te komen, zijn ze ook een samenwerkingsverband gestart met pro-vso scholen. De jongeren komen dan op donderdagochtend werkzaamheden verrichten, zoals bijvoorbeeld tasjes stapelen. Ze hopen dan op termijn die jongeren ook in een dienstverband te kunnen plaatsen. “Het liefst hanteren we een soort kweekvijvermodel, waarbij de jongeren eerst een beschermde werkplek krijgen, dan semi- beschermd en uiteindelijk doorgroeien naar gesubsidieerd werk”, aldus Danielle.

Meer weten over Grafotex? Bezoek de site.