In gesprek met Overink Verkeer BV

24 oktober 2017

We hebben afgesproken met Barry Overink, eigenaar van Overink Verkeer BV, op hun nieuwe locatie aan de M.H. Tromplaan. In het prachtige pand staat hij ons te woord.

“Overink Verkeer is in Oost Nederland de grootste leverancier van beroepsverkeersregelaars. Ons team bestaat uit ervaren en gemotiveerde mensen die allen in het bezit zijn van de landelijke aanstellingspas beroepsverkeersregelaar en zijn VCA gecertificeerd”, vertelt hij. Overink is bevoegd om zelfstandig de opleiding tot verkeersregelaar te verzorgen en de examens hiervoor af te nemen. Een aantal medewerkers heeft aanvullende certificaten behaald en zijn bevoegd om verkeersregelinstallaties te bedienen en afzettingen te plaatsen.

Naast het stroomlijnen van het verkeer bij infra & bouw werkzaamheden, worden zij ingeschakeld bij evenementen en calamiteiten en hebben een adviserende en ondersteunende rol bij het opstellen van verkeersplannen. “Bij grote evenementen zoals voetbalwedstrijden, concerten, marathons en optochten is het steeds vaker verplicht om verkeersregelaars in te zetten. Het is van groot belang dat het verkeer soepel doorstroomt en de juiste weg wordt gewezen naar de nog beschikbare parkeerplaatsen of dat het verkeer wordt omgeleid zodat onnodige opstopping, en dus ergernis, ontstaat.” Overink Verkeer stelt daarom samen met de betrokken partijen een draaiboek op voor een verkeersplan en zorgen vervolgens dat de juiste mensen op de juiste plaatsen staan.

Bij Overink Verkeer werken momenteel 52 mensen. Vanaf het begin is er veel ingezet op mensen die uit een uitkeringssituatie komen. Zeker 70-80% van het personeel had bij aanvang van hun dienstverband een uitkering. Ook heeft hij 2 Wajongeren in dienst. Het werk is voor veel mensen geschikt. “Als je buiten kunt werken en fysiek in goede doen bent, kun je aan het werk. Het werk is ook goed vol te houden. We hebben erg weinig verloop, vorig jaar was de enige uitstroom iemand die met pensioen ging.”

Om alles goed te kunnen plannen heeft Barry een eigen softwarepakket laten maken. “Een ideaal programma. Mensen kunnen hierdoor nooit dubbel worden ingepland. Werknemer en opdrachtgever worden automatisch gemaild vanuit het programma en opdrachtgevers hebben een eigen inlog, waardoor ze op de hoogte blijven van de planning en andere belangrijke zaken.”

Wilt u weten wat Overink Verkeer voor u kan betekenen? Kijk op www.overink-verkeer.nl.