Cromhoff

“Back to Basic” de Ontwikkelvisie voor Cromhoff

Ten zuiden van de Getfertsingel komt een oude locatie weer tot bloei. Dat is de stellige overtuiging van de partners die werken aan Cromhoff,  de naam van deze locatie. Het gebied wordt begrensd door de Getfertsingel, Zuiderval, wethouder Beversstraat en burgemeester Van Veenlaan. Een gebied van bijna 23 hectare met volop (cultuur)historie en verborgen groene pareltjes. Voor Cromhoff heeft de gemeente samen met BPD en Koopmans en de concept ontwikkelvisie, Back to Basic, opgesteld. De komende maanden worden reacties opgehaald. Begin 2021 volgt de definitieve versie.

Wonen aan het bos middenin Enschede!

De (historische) panden aan de randen van Cromhoff onttrekken het zicht aan een uniek 6 hectare groot ruw bosgebied middenin Enschede. Dat dit bos één van de pijlers onder de ontwikkelingsvisie zou zijn stond vanaf het begin vast. Niet alleen herbergt het bos een veelheid aan bijzondere dieren, ook heeft het functie in de waterregulering van het gebied. 400 tot 500 gelukkigen kunnen hier middenin Enschede grootstedelijk wonen aan het bos. De oude Janninkhallen en de voormalige drukpershal en kantoorpand van Tubantia worden inspirerende woon- en werkplekken waar het borrelt door startups en creatievelingen.

PDFImpressie van het Cromhoff.pdf

PDFOntwikkelvisie Cromhoff.pdf

Informatiebijeenkomst proef pomp Tubantia

Bekijk hier de documenten van de informatiebijeenkomst van 24 maart 2021.

PDFPresentatie informatieavond 24 maart 2021.pdf

PDFVerslag informatiebijeenkomst 24 maart 2021.pdf

Online informatiebijeenkomst Cromhoff terugkijken?

Op woensdagavond 16 december was er een online informatiebijeenkomst over de toekomst van Cromhoff. In deze digitale bijeenkomst werden de plannen voor Cromhoff aan buurtbewoners toegelicht. Bent u ook geïnteresseerd in wat er is verteld over het ‘nieuwe’ Cromhoff dan kunt u hier de bijeenkomst terugkijken. De start is na ongeveer 1 minuut en de video duurt iets meer dan 50 minuten.

Meest gestelde vragen

Uit de vragen die zijn binnengekomen is een selectie gemaakt van de meest gestelde vragen. De lijst wordt minimaal eens per kwartaal geüpdatet. Klik op deze link om de meestgestelde vragen en antwoorden over Cromhoff te lezen.

Impressie van het Cromhoff vanuit de lucht