Nieuws uit West

Wees alert op eikenprocessierupsen

In Enschede zijn weer eikenprocessierupsen waargenomen. Deze behaarde rupsen, die inmiddels jaarlijks een probleem vormen in de maanden mei, juni en juli, kunnen na aanraking bij mens en dier gezondheidsklachten veroorzaken.

Beleef Power op woensdag 30 mei

Power Royael zet op woensdag 30 mei de deuren wijd open en viert feest. Beleef het mee van 14.00 tot 17.00 uur in ’t Ni-je Terphoes aan de Noordhollandstraat 4.

Stadsveld gaat voor schoon en opgeruimd

Op vrijdagochtend 18 mei organiseert de Gemeente Enschede in samenwerking met Winkelcentrum Stadsveld en leerlingen van de openbare basisschool Het Stadsveld een opschoonactie.

OBS Pathmos trots

De OBS Pathmosschool is vanaf 20 april een officieel gecertificeerde PBS school. Positive Behavior Support (PBS) is een doelmatige, schoolbrede aanpak die zich richt op het versterken van gewenst gedrag en op het voorkomen van probleemgedrag.

Basisschool Het Pathmos officieel SWPBS gecertificeerd

Het team van obs Het Pathmos is trots omdat ze het certificeringstraject vanuit het Kenniscentrum SWPBS officieel hebben afgesloten met een positief resultaat. De school voldoet aan de eisen voor certificering en mag zich nu een PBS school noemen.

Update alternatieve route buslijn 4/5 Stadsveld

De gemeente Enschede heeft na overleg met diverse bewonersgroepen uit de wijk een bestuurlijk besluit genomen voor een alternatief voor de recent gewijzigde busroute van lijn 4/5 in Stadsveld.