Nieuws uit West

Basisschool Het Pathmos officieel SWPBS gecertificeerd

Het team van obs Het Pathmos is trots omdat ze het certificeringstraject vanuit het Kenniscentrum SWPBS officieel hebben afgesloten met een positief resultaat. De school voldoet aan de eisen voor certificering en mag zich nu een PBS school noemen.

Update alternatieve route buslijn 4/5 Stadsveld

De gemeente Enschede heeft na overleg met diverse bewonersgroepen uit de wijk een bestuurlijk besluit genomen voor een alternatief voor de recent gewijzigde busroute van lijn 4/5 in Stadsveld.

Geslaagde Boomplantdag Boekelo

Op dinsdag 13 maart was het tijd voor de jaarlijkse boomplantdag in Boekelo. Samen met de scholen Molenbeek en Marcellinus hebben we enkele honderden struiken geplant aan de toegangsweg naar sportpark De Zweede.

Zelfbeheercontract Havengebied

Woensdag 14 februari ondertekenden de Belangenvereniging Ondernemers van het Havengebied (BOH) en de Gemeente Enschede het nieuwe contract voor het groenonderhoud in het Havengebied.

Dagelijks Leven opent Stevenfennehuis

Op maandag 5 maart heeft Dagelijks Leven het Stevenfennehuis aan de Boekweitstraat 16 geopend. De formele openingshandeling werd verricht door wethouder Jurgen van Houdt, samen met de directeur van Dagelijks Leven Han Schellekens.

Erkenning wijkorganen Stadsdeel West

Elke 4 jaar kunnen wijk- of dorpsraden erkenning aanvragen bij het college van burgemeester en wethouders. Als vast aanspreekpunt worden zij vooraf betrokken bij plannen die spelen in buurt, wijk of dorp en kunnen zij het college adviseren voordat het daarover beslist. Erkende wijkorganen hebben jaarlijks recht op subsidie.