Nieuws uit West

Zelfbeheercontract Havengebied

Woensdag 14 februari ondertekenden de Belangenvereniging Ondernemers van het Havengebied (BOH) en de Gemeente Enschede het nieuwe contract voor het groenonderhoud in het Havengebied.

Dagelijks Leven opent Stevenfennehuis

Op maandag 5 maart heeft Dagelijks Leven het Stevenfennehuis aan de Boekweitstraat 16 geopend. De formele openingshandeling werd verricht door wethouder Jurgen van Houdt, samen met de directeur van Dagelijks Leven Han Schellekens.

Erkenning wijkorganen Stadsdeel West

Elke 4 jaar kunnen wijk- of dorpsraden erkenning aanvragen bij het college van burgemeester en wethouders. Als vast aanspreekpunt worden zij vooraf betrokken bij plannen die spelen in buurt, wijk of dorp en kunnen zij het college adviseren voordat het daarover beslist. Erkende wijkorganen hebben jaarlijks recht op subsidie.

Zeer geslaagde Doen!Beurs in West

Op 18 januari vond de tweede Doen!Beurs in West plaats. Vele organisaties zoals Scoren in de wijk, M-Pact, Power, de Wijkteams, de Twentse Wens Ambulance en nog veel meer aanbieders presenteerden zich in 't Ni-je Terphoes. In een gezellige en ontspannen sfeer gingen vele bewoners op zoek naar activiteiten, vrijwilligerswerk, een cursus of een baan.

Schoonmaakacties Boswinkel op 9 maart

In het kader van NLdoet is er dit jaar ook de kans om je actief als vrijwilliger in te zetten in de wijk Boswinkel in Enschede West. In samenwerking met leerlingen van de Europaschool, de ondernemers van winkelcentrum Boswinkel en gemeente Enschede wordt er een schoonmaakactie georganiseerd.

Wijkverkeersplan zo goed als klaar

De stoelen konden bijna niet worden aangesleept op 11 januari tijdens de wijkbijeenkomst over het wijkverkeersplan Boswinkel. Met 80 aanwezigen was de zaal gevuld. Wat een betrokkenheid van de mensen voor hun wijk! Een heel mooie opkomst.

Middagje ijsbaan Twente wederom een groot succes

Woensdag 31 januari was het - inmiddels jaarlijkse - schaatsuitje met de kinderen van Pathmos Plaza, Krajicek Plaza Boswinkel en Hatteler Plaza. De kinderen die naschools komen sporten hebben de afgelopen weken door middel van stempels zelf een gratis deelname verdiend bij de ijsbaan Twente.

De Wijkwijzer wijst u de weg

Heeft u een vraag of zoekt u een activiteit of ondersteuning in uw wijk? Bijvoorbeeld omdat u graag andere mensen wilt ontmoeten, u hulp nodig heeft bij het boodschappen doen of het bijhouden van uw administratie?