Nieuws uit West

Blijf alert op eikenprocessierupsen: mogelijk extra overlast

Op dit moment zitten net als vorig jaar in bijna alle eikenbomen in Enschede eikenprocessierupsen. De rupsen zijn er dit jaar eerder door het warme weer, de nesten zijn groter en de rupsen zitten lager in bomen. Hierdoor kan er voor bewoners en (huis)dieren meer overlast ontstaan.

Opschonen nieuwe stijl

Op vrijdagochtend 18 mei was er een opschoonactie op en rond het winkelcentrum Stadsveld. Deze opschoonochtend is een gezamenlijk initiatief van de ondernemers van het winkelcentrum Stadsveld, leerlingen van de openbare basisschool Stadsveld en stadsdeelbeheer West van de gemeente Enschede. Ook leden van de wijkraad sloten aan.

Wijkbijeenkomst met barbecue

Bewoners Team Boswinkel organiseert op donderdag 28 juni een informele en gezellige wijkbijeenkomst met barbecue. Ontmoet andere buurtbewoners, hoor interessante weetjes over jouw buurt, win prijzen met de Boswinkel-Quiz.

Straten gekleurd met bloemen

Mooie resultaten dankzij de inzet van buurtbewoners in de Jan Tooropstraat en Piet Mondriaanstraat. Met meerdere bewoners, ondersteund door wijkbudget en gemeente, is al in 2016 toen een start gemaakt om de groenvakken te renoveren en te onderhouden.

Wees alert op eikenprocessierupsen

In Enschede zijn weer eikenprocessierupsen waargenomen. Deze behaarde rupsen, die inmiddels jaarlijks een probleem vormen in de maanden mei, juni en juli, kunnen na aanraking bij mens en dier gezondheidsklachten veroorzaken.

Beleef Power op woensdag 30 mei

Power Royael zet op woensdag 30 mei de deuren wijd open en viert feest. Beleef het mee van 14.00 tot 17.00 uur in ’t Ni-je Terphoes aan de Noordhollandstraat 4.

Stadsveld gaat voor schoon en opgeruimd

Op vrijdagochtend 18 mei organiseert de Gemeente Enschede in samenwerking met Winkelcentrum Stadsveld en leerlingen van de openbare basisschool Het Stadsveld een opschoonactie.