Bezoek de DOEN!Beurs in Stadsdeel West

14 december 2016

Op donderdag 15 december is er een DOEN!Beurs in stadsdeel West bij Hotel Van der Valk.

Hier staan veel verschillende organisaties uit West. Zij bieden diverse vrijwilligersfuncties aan. Veel mensen hebben via een DOEN!Beurs vrijwilligerswerk gevonden, een cursus gevolgd of weer een baan gevonden. De beurs is van 9.30 uur tot 15.00 uur en gratis toegankelijk. Iedereen is welkom.

Mensen uit West met een bijstandsuitkering krijgen hiervoor een uitnodiging. Voor hen is de beurs verplicht. Het is de bedoeling dat zij in actie komen op gebied van vrijwilligerswerk, leren en/of werken. Het aanbod op de beurs is heel divers. Van één dag in de week vrijwilligerswerk, samen wandelen tot actuele vacatures voor een betaalde baan. Deelnemers maken zelf een keuze in wat hen aanspreekt en doen zo nieuwe ervaringen en inspiratie op. Uit ervaring blijkt dat veel mensen positiever in het leven komen te staan en weer plannen maken. Tientallen mensen zijn al doorgestroomd naar een betaalde baan.  

Formule DOEN!Beurzen succesvol

De DOEN!Beurs is een initiatief om mensen in de bijstand met een lange afstand tot de arbeidsmarkt te activeren. De beurzen zijn zo opgezet dat de eerste stap om actief te worden klein is en de keus bij de bezoeker zelf ligt. Deze opzet blijkt succesvol. Deelname is laagdrempelig maar ook verplicht. Daardoor gaan mensen nadenken over wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn of wat ze willen leren en zetten ze sneller vervolgstappen.

Praktische informatie

DOEN!Beurs
Donderdag 15 december,9.30-15.00 uur
Hotel Van der Valk, Zuiderval 140

Gratis toegang voor iedereen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(foto's: Carolien Abbink)