Boomplantdag in Usselo

boomplantdag Usselo
23 januari 2019

Op 4 december kwam de bovenbouw van de OBS Molenbeek Usselo op uitnodiging van Els en André Mondria naar de Broekmaatweg om daar in samenwerking met de gemeente Enschede 20 bomen te planten.

Onder begeleiding van leerkracht en conciërge kwamen rond 13.00 uur de kinderen aangefi etst in hun gele hesjes. De heren van de gemeente onder aanvoering van de heer Jan ten Elzen, stadsdeelmanager Enschede West, stonden al klaar om de kinderen te verwelkomen. Door omstandigheden waren de bomen er nog niet en was het even improviseren. Dus met z’n allen maar eerst aan de warme chocolademelk met gevulde koeken en pepernoten. 

Na een snelle actie van Jan ten Elzen, kwamen de bomen toch op de plaats van bestemming en kon er met het planten begonnen worden. De medewerkers van de gemeente hadden kleine schepjes bij zich zodat de kinderen in groepjes de bomen konden planten, waarbij de kinderen onverwachts nog hulp kregen van 2 zwarte pieten. Nadat met vereende krachten de bomen gepland waren was het weer tijd om te rusten. Ook nu stelde de Buurkring weer chocolademelk met koeken en pepernoten beschikbaar. De heer Jan ten Elzen bedankte de kinderen voor hun hulp en een vogelkastje aan dat ze zelf in elkaar konden zetten en beschilderen. Natuurlijk ontbrak de chocoladeletter ook niet. Na Els en André bedankt te hebben voor de gastvrijheid vertrokken de kinderen weer richting school en is de Broekmaatweg weer een rij bomen rijker.