De Pathmosmarkt houdt een winterstop

02 november 2016

De organisatie van de Pathmosmarkt heeft besloten om tijdens de herfst en winterperiode te stoppen met de wekelijkse sociaal-culturele wijkmarkt. Marktmeester Peter Reinders geeft aan dat de markt in deze periode te weinig bezoekers trekt waardoor de ondernemers afhaken.

Ook is het ook voor de vele vrijwilligers te belastend om tijdens de donkere en koudere dagen te markt op te bouwen en te bemensen.

De sociaal-culturele wijkmarkt ging in mei 2014 van start aan de Usselerweg. De markt is opgezet door wijkbewoners om de verbinding van de bewoners met de wijk te vergroten. De eerste tijd werd de markt om de week gehouden, begin dit jaar werd dat wekelijks. Na de zomer is de markt verhuisd naar het meer centraal gelegen Spinnerplein. Hierdoor was er meer aanloop door aanwezigheid van wijkcentrum De Boei en de Pathmosschool aan het plein.

Op de markt konden buurtbewoners en bezoekers gezellig een kopje koffie drinken met elkaar, inkopen doen bij de visboer en groenteman, gratis boeken lenen en tal van andere activiteiten en aanbod. Waaronder een ijsje eten met de kinderen bij de Multitukker!

Volgend voorjaar zal de markt weer van start gaan. Voor de boekenwurmen is er een alternatief. In de Pathmosschakel staat de Pathmosboekenkast. Deze is elke werkdag toegankelijk vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur. Verder staat er een kerstmarkt in de planning, deze zal in de Pathmosschakel worden gehouden.