Een groene straat in West. Wie wordt er niet vrolijk van?

Een gevel met een aangelegd tuintje
14 april 2021

Door een geveltuin aan te leggen kunt u als inwoner van West eenvoudig uw straat groener maken.

Een geveltuin is een smalle strook met planten en bloemen langs de gevel van een woning. Niet iedereen weet dat er zo’n mini-tuin aangelegd mag worden en hoe dat moet. Daarom helpt de gemeente met de campagne 'Zo Groen' alle inwoners dit jaar met het vergroenen van de straat. Dus ook de straten in Enschede West. 

Al 60 geveltuinen aangelegd

Afgelopen jaar werden de eerste 60 geveltuinen al aangelegd in de wijken Lasonder, 't Zeggelt en Boddenkamp. Deze geveltuinen zorgen samen voor 104 meter meer groen in de wijk. We hopen dat dit voorjaar ook andere wijken in de stadsdelen zullen volgen. Wijkbewoners in stadsdeel West die hun woning én de straat willen opfleuren, worden door Zo Groen geholpen bij het maken van hun eigen geveltuin. Het aanleggen kan ook gemakkelijk zelf, of samen met buren, gedaan worden. 

Win een geveltuin!

Ook kan iedereen meedoen met de win-actie. Er worden dit jaar maar liefst 100 geveltuinen gratis weggegeven! Dus grijp uw kans en schrijf u snel in. Wie weet wordt binnenkort uw straat opgefleurd. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website: groenblauwenschede.nl/zogroen. Zo Groen wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Enschede, Provincie Overijssel, GroenBlauwEnschede en de Groene Loper Enschede.