Enschede Speld voor Martijn de Lange

Martijn de Lange met stadsdeelwethouder west Jurgen van Houdt en waarnemend burgemeester Theo Bovens
13 januari 2022

Op woensdag 5 januari ontving Martijn de Lange de Enschede Speld van burgemeester Theo Bovens en stadsdeelwethouder Jurgen van Houdt.

Martijn is de drijvende kracht achter de buurtkrant de ZuidWester. Na 15 jaar trouwe inzet geeft hij het stokje over.

De ZuidWester is een vrijwilligersorganisatie. Al 28 jaar brengen ze maandelijks een buurtkrant uit voor de inwoners van Enschede-West. Onder de bezielende leiding van Martijn, als redacteur, is de krant uitgegroeid tot een krant met een professionele uitstraling en inhoud. Door de jaren heen is de ZuidWester een begrip geworden in West. Niet alleen voor de inwoners maar ook voor hen die de ZuidWester gebruikten als communicatiemiddel. De Zuidwester wordt door veel wijkbewoners aandachtig gelezen. Dit is ook terug te horen in het contact op straat. In de ZuidWester lees je wat er gebeurt in West.

Wat juist de inbreng van Martijn de Lange zo speciaal maakt is dat hij inwoner is van West en een journalistieke achtergrond heeft. Lange tijd combineerde hij zijn vrijwilligerswerk bij de ZuidWester met zijn werk als journalist. Zo kon hij dicht bij de bron, interessante berichten voor West filteren. Ook is hij geïnteresseerd in de mens achter de berichten. Zijn verbindende kwaliteit en liefde voor het vak zien de lezers terug in de ZuidWester. Zijn drijfveer is het zorgen voor kwaliteit. Dat maakt dat de vrijwilligers om hem heen zich gewaardeerd voelen. Dat zorgde er ook voor dat ze elke maand trots konden zijn op de krant die ze gezamenlijk uitbrachten.