Feestelijke afsluiting wijkaanpak Oost-Boswinkel

afsluiting project west boswinkel
26 juni 2019

Samen met de bewoners en professionals hebben woningcorporatie De Woonplaats en Gemeente Enschede op dinsdag 18 juni met feestelijke activiteiten, gevierd dat de nieuwbouw af is.

Een prachtig resultaat om trots op te zijn: het oude Oost-Boswinkel heeft een enorme metamorfose ondergaan!

De nieuwbouw van Oost-Boswinkel zit er officieel op. In de afgelopen jaren is er hard gewerkt in de wijk: er zijn 115 huurwoningen en 92 koopwoningen gebouwd. Een diverse nieuwe én duurzame wijk is ontstaan met eengezinswoningen, seniorenwoningen, beneden bovenwoningen en appartementen! En naast woningbouw is er een prachtig park gerealiseerd met een regenwaterberging, kunstpleintjes en vele struiken en wilde bloemen, wat een zinvolle bijdrage levert aan de biodiversiteit. Stadsdeelwethouder Jurgen van Houdt opende op deze middag het park en onthulde het insectenhotel.

Unieke aanpak, uniek resultaat

In de jaren vijftig/zestig-wijk Oost-Boswinkel, zijn in 2014 329 woningen (voornamelijk portiekflats) gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe wijk. De Woonplaats heeft samen met de gemeente Enschede geëxperimenteerd met een nieuwe manier van werken. Kenmerkend is de open plan aanpak: al doende ontwikkelden bewoners, marktpartijen, de gemeente en overige stakeholders het plan voor de nieuwe wijk. Een project waar samenwerking, participatie en duurzaamheid perfect zijn samengekomen.