Gezellig druk op Marktplaats Pathmos

14 december 2016

Het was gezellig druk in Wijkcentrum ‘De Boei’ op woensdagavond 23 november. Vrijwilligers actief op Pathmos, voor in totaal 23 initiatieven in de wijk, waren uitgenodigd om met elkaar van gedachten te wisselen over wat er zoal ‘te koop’ is op Pathmos.

Opbouwwerker Bertus Siemerink van Alifa had, samen met zijn collega’s Sagar Bhagoe en Tamara Hoveling, daarvoor een aantal kramen opgesteld. Maar liefst 32 vrijwilligers gaven gehoor aan de uitnodiging en maakten nader kennis met elkaar. Zo kreeg ook elk initiatief/activiteit de gelegenheid om te vertellen wat zij voor de Pathmossers kunnen betekenen. Symbolisch stonden al deze activiteiten op een kraam uitgestald.

TOP 5 activiteiten

Veel vrijwilligers zijn voor meerdere initiatieven actief. Dat is natuurlijk fantastisch, maar maakt het tegelijkertijd ook kwetsbaar. Mochten deze vrijwilligers er om wat voor reden dan ook mee stoppen, dan is deze inzet voor meerdere activiteiten in een klap weg. De vraag naar de meest waardevolle activiteiten (vooropgesteld dat alle activiteiten in de praktijk hun waarde bewijzen) leverde de volgende TOP 5 op: Pathmos Zomerfeest,  MEI markt, Buurtkrant Pathmos, Pathmos Markt, Wijkraad Pathmos.

Nieuwe vrijwilligers gewenst!

De meest van deze initiatieven bestaan bijna 15 jaar. De organisatie van het Pathmos Zomerfeest zit te springen om vrijwilligers bij de uitvoering van het Zomerfeest. Daarnaast kampt de Wijkraad met onderbezetting. Om dit soort activiteiten voor de toekomst te blijven behouden zijn nieuwe vrijwilligers nodig. Daarom daagde opbouwwerker Bertus Siemerink iedere vrijwilliger uit om volgend jaar minimaal één vrijwilliger mee te nemen. Dan hebben we volgend jaar 32 nieuwe vrijwilligers op Pathmos. Wellicht bent u als betrokken Pathmosser bereid om een handje te helpen. U kunt zich dan melden bij Bertus Siemerink via b.siemerink@alifa.nl of  06-13578258. Dan kunt u mede de slogan ‘Pathmos een wijk met karakter’, kracht bij zetten.

Graag tot ziens!