Gluren bij Culturen: de culturen mixdag op 4 oktober

19 september 2017

West Wil Wel, de brede school heeft zich jaren ingezet voor cultuur binnen alle scholen in Stadsdeel West. Hieruit is het evenement Gluren bij Culturen (GbijC) voortgekomen.

Dit evenement is vooral gericht op het kennismaken met, informeren over en samen genieten van diverse culturen en achtergronden.

Op 4 oktober is de negende editie van Gluren bij Culturen, de culturen mixdag!

Woensdag 4 oktober is ook de start van de kinderboekenweek met als thema: Gruwelijk eng. In aansluiting op dit landelijke thema is bij GbijC het centrale thema sages en volksverhalen. Volksverhalen bestaan er binnen alle culturen en zijn vaak gruwelijk eng.

Officiƫle opening 15.00 uur

Tijdens het ochtendprogramma komen er op 9 deelnemende scholen in stadsdeel West professionele verhalenvertellers. Het middagprogramma start om 13.30 uur op odbs Europa.

In Bibliotheek Stadsveld, het Stedelijk lyceum, circus Zwerini en Obs het Pathmos start het middagprogramma om 14.30 uur. Ondertussen vindt de officiƫle opening om 15.00 uur plaats in Bibliotheek Stadsveld door wethouder Patrick Welman.

Iedereen is welkom

Op alle locaties kunnen de bezoekers rekenen op volksverhalen, hapjes, dans, muziek en vele andere verrassende activiteiten. Iedereen is van harte uitgenodigd! Het programma is erg afwisselend en geschikt voor jong en oud. Het dagprogramma is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met de verschillende partijen: Alifa, Bibliotheek Stadsveld, Brede School West, IBN Roesjd, Jij maakt de Buurt, Nationale Vertelschool, Power Royael, Radar Uitvoering, Stadsdeelmanagement West, Stichting Verhalenkraal, Zuleika-verhalenverteller en de deelnemende scholen in Stadsdeel West, Boekelo en Usselo. Met grote dank aan alle vrijwilligers!