Goud in de wijk

Actieve bewoners zijn goud waard! Dit is de slogan van de ansichtkaartenactie die onlangs door Radar Uitvoering is bedacht.

Sinds januari werkt Krachtcoach Mirjan Hijink in en voor de wijken Pathmos, Boswinkel en Stadsveld. Eén dag per week per wijk, met als doel de participatie en de zelf- en samenredzaamheid te vergroten. Meedoen is tenslotte leuker dan aan de zijlijn staan. Mensen die een zinvolle daginvulling hebben, ervaren meer levensgeluk dan zij die dat niet hebben.

Aan Mirjan de taak om in gesprek te gaan met mensen die iets willen betekenen, maar ook met mensen die zich eenzaam voelen. ‘Omdat mensen zich vaak niet uit zichzelf melden, of omdat ze niet weten wat ze zouden willen of kunnen, heb ik een kaartenactie bedacht,’ aldus Mirjan.

Ansichtkaarten

Medio april zullen de kaarten worden verspreid in de drie wijken. Ze worden o.a. neergelegd bij de Speeltuinen, Huiskamers van de buurt, winkels, zorginstellingen en scholen. Ook worden er inleverdozen geplaatst. Deze dozen worden gemaakt door kinderen van OBS Het Pathmos en Het Stadsveld. De tekening van de eerste oplage ansichtkaarten is gemaakt door de 10-jarige Donna, van OBS Het Pathmos.

Mirjan: ‘Heeft u een idee, wilt u iets betekenen of heeft u behoefte aan een zinvolle dagbesteding? Geef het aan op de kaart en ik neem contact met u op!’

Mirjan is bereikbaar op telefoonnummer 06-11583409 of via e-mail: MHijink@radaruitvoering.nl.