Groene Loper Enschede, voor alle groenliefhebbers

17 juni 2016

In Enschede zijn allerlei inwoners bezig om hun eigen omgeving groener te maken.

De Groene Loper Enschede wil deze initiatieven ondersteunen, samenbrengen en nieuwe initiatieven ontwikkelen. Want er mag meer groen op de kaart gezet worden! Ben je al bezig met een groen project, heb je een leuk idee om jouw buurt te vergroenen, of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er in Enschede al gebeurt op dit gebied?

Kom dan naar de bijeenkomst van de Groene Loper Enschede op woensdagavond 29 juni, inloop vanaf 19.00 uur, start om 19.30. De bijeenkomst is bij de Forelderij, Usselerrietweg 50.

Groene Loper Enschede

Er zijn veel mensen actief om hun eigen omgeving en buurt groener te maken, bijvoorbeeld door de aanleg van geveltuintjes met de straat, een wijkmoestuinproject te beginnen, een natuurspeelplek te ontwikkelen of een bijenlint met kinderen aan te leggen. Hierdoor knappen buurten en wijken op, leren buurtbewoners elkaar kennen en genieten meer mensen van de natuur dicht bij huis. Binnen de Groene Loper Enschede komen al deze groene initiatieven samen, zowel van bewoners, bedrijven als scholen of zorginstellingen. Samen bundelen we onze krachten, delen kennis en ervaringen, betrekken nieuwe partijen en stimuleren nieuwe initiatieven. Iedereen is welkom, ook als je (nog) geen groene vingers hebt maar graag met iets goeds mee wil doen.

Programma van de bijeenkomst

Onder het genot van een kopje koffie vertellen verschillende groene initiatieven die budget vanuit de Groene Loper Enschede hebben ontvangen kort iets over hun plannen. Ook is er een korte terugblik op de bijenlint actie. Verder gaan we in kleine groepen met elkaar in gesprek hoe je vrijwilligers kunt betrekken en aan je kunt binden, hoe je zorgt voor een goede PR van je initiatief en hoe kunnen we meer mensen bij het bijenlint betrekken.

Je kunt je aanmelden door te mailen naar info@groeneloperenschede.nl. Voor meer informatie over de Groene Loper kun je bellen met (06) 14 17 22 28 of bezoek onze website www.groeneloperenschede.nl