Natuurlijke speelplek in Oost-Boswinkel

24 juni 2020

Initiatiefnemers uit de wijk Boswinkel-Stadsveld kwamen met het verzoek om een natuurlijke speelplek te creëren in het deel De Groenplaats.

Dit deel is ook wel bekend als het Waterpark Boswinkel of Pleintjespark aan de Zuid Hollandlaan. In samenwerking met de gemeente en het ROC van Twente kon het project van start.

Wat is een natuurlijke speelplek?

Een natuurlijke speelplek is een speeltuin/park voor kinderen met natuurlijke elementen. Hierbij kunt u denken aan een modderpoel, klimboom, stap-stammetjes of een glijbaan die in een heuvel is gemaakt. Het doel is om kinderen dingen te laten ontdekken en zich te ontwikkelen in een omgeving die uitdaagt, in samen spelen en delen, in evenwicht, in hoogteverschillen en in licht en donker. Daarnaast is saamhorigheid ook een doel van het aanleggen van dit waterpark.

Stand van zaken

Helaas brak tijdens de voorbereidingen van dit project het coronavirus uit. Hierdoor is de aanleg van deze speelplek gestopt. Als het virus is afgenomen en de aannemer het veilig genoeg vindt om te starten, beginnen we met het aanleggen van het waterpark. U hoort nog wanneer de opening van het waterpark is. Hou daarom het huis aan huis blad in de gaten.