Noaberplein valt in de prijzen

31 mei 2017

Namens de Pleinnoabers van ’t Zwering in de wijk Stadsveld mocht de gelijknamige buurtcommissie op 11 mei een cheque in ontvangst nemen. Hun initiatief was één van de winnende projecten binnen “Steek energie in de buurt Twente”.

De cheque is goed voor de aanschaf en plaatsing van een schommel op het centrale plein in deze bruisende wijk, waar alle kinderen dagelijks heerlijk met elkaar kunnen spelen! 

Het sprak de jury aan dat een buurt zich gezamenlijk ontfermt over een kindvriendelijk plein. Een plein waar verschillende speeltoestellen staan die door hen samen worden onderhouden en waar ook activiteiten georganiseerd worden.

“Een mooie uitdaging die door deze buurt goed is opgepakt,” aldus de jury. “Het is een mooi voorbeeld van hoe mensen ook in de grote steden, in gezamenlijkheid de sociale samenhang prachtig gestalte kunnen geven. Een pluim is dan ook op zijn plaats. De aanvraag betreft een schommel voor de kinderen voor nog meer vertier. De jury is van mening dat zulke initiatieven bijdragen aan een fijne woonomgeving voor de hele buurt.”