OBS Het Pathmos 3e plaats bij Onderwijsprijs voor de provincie Overijssel

22 februari 2017

OBS Het Pathmos was genomineerd voor de Onderwijsprijs voor de provincie Overijssel, met het project Pathmos Plaza. Begin februari zijn leerkrachten, groep 8 en kinderen uit de leerlingenraad naar Zwolle geweest om dit mooie project te presenteren.

De school behaalde de 3e prijs, waar ze heel erg trots op zijn!

Het doel van de school was een mooi kunstgrasveld op het schoolplein. Hierdoor zouden kinderen de mogelijkheid krijgen om meer te buiten spelen in de wijk. In de wijk zijn weinig echte speelplekken. Bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zit je lekker in je vel, kun je beter leren. Daarbij wil de school een samenleving creëren, waarin kinderen actief deelnemen, zodat zij zich goed kunnen ontwikkelen.

Samen maken we de buurt

Pathmos Plaza als inspirator, motivator en ontmoetingsplek. De school heeft zelf voor zo’n groot plan geen middelen, het was dan ook een uitdaging om samenwerking in de wijk te zoeken en financiële middelen binnen te halen. Er ontstond een unieke samenwerking met de school, de gemeente Enschede stadsdeel West, de beweegfunctionaris, wijkraad Pathmos, Alifa jongerenwerk en buurtbewoners. Ook lukte het, door verkregen subsidies, het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Het resultaat is een prachtig Krajicek Multicourt. Hier kunnen kinderen heerlijk bewegen onder en na schooltijd. Na schooltijd zijn er drie middagen in de week, waar ze ook nog onder begeleiding van de sportfunctionaris kunnen bewegen. De jury vond het project en de samenwerking met de gemeente een voorbeeld voor andere scholen in het land.