OBS Het Pathmos houdt van Respect

16 november 2016

Wethouder Patrick Welman bezocht de groepen 5/6 en groep 8 van OBS Het Pathmos en had een erg leuk gesprek met de leerlingen over de vraag: ‘wat is nou respect?’.

De leerlingen hadden zich goed voorbereid op het onderwerp en beide groepen hadden een mooie Instawall gemaakt: groep 8 over ‘Respect’ en wat dat volgens hen inhoudt, groep 5/6 had als motto ‘Jij maakt het verschil’.

De leerlingen legden uit dat de school als symbool de uil gebruikt; omdat dit een wijze vogel is. Daarnaast is deze vogel, om precies te zijn de kerkuil, verbonden als symbool aan het gebouw. De leerlingen stelden veel en leuke vragen aan de wethouder, zowel over hem persoonlijk als over zijn werk.

De wethouder reageerde hier heel open en respectvol op en vertelde over zijn werk als wethouder. Daarbij maakte hij duidelijk dat ook onze Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad respectvol met elkaar omgaan. Aan de hand van een aantal voorbeelden legde hij uit hoe zij dit in een overleg bijvoorbeeld doen. Hij nodigde de kinderen uit om vooral een keer een bezoekje te brengen aan het Stadhuis en de Raadszaal.

Al met al een leuk en geslaagd bezoek!