Ook in West zijn wijkbudgetten er voor jou!

08 maart 2017

‘Jij maakt de buurt!’ is van en voor alle inwoners van Enschede die samen hun eigen buurt mooier willen maken. Bijvoorbeeld door het gezamenlijk opzetten van activiteiten of het uitvoeren van werkzaamheden met of zonder hulp van het wijkbudget.

Jouw ideeën en inzet zijn belangrijk, want jij kent je eigen buurt als geen ander. Met “Jij maakt de buurt!” kan jouw eigen idee bijdragen aan een betere en leukere buurt om in te wonen. Er zijn al heel veel initiatieven gerealiseerd. Door de hele stad vinden we buurt- en jeugdtuinen, maar ook muziekprojecten, computerlessen voor ouderen, repair-cafés, buurtpleinen, kerstmarkten, kinderactiviteiten, bloembakken, buurtmaaltijden en nog heel veel meer mooie initiatieven.

Heb jij ook een goed idee, of wil je graag iets doen, maar weet je niet zo goed wat? Misschien geven de ideeën en video’s van anderen je inspiratie. Kijk daarvoor eens op www.jijmaaktdebuurt.nl of www.facebook.com/Jijmaaktdebuurt. Op de site kun je ook meer lezen over de voorwaarden en je kunt er je idee of vraag kwijt, of neem contact op met je wijkraad/dorpsraad/bewonerscommissie voor meer informatie en hulp.

‘Jij maakt de buurt!’ is een initiatief opgezet door de wijk-, dorpsraden en bewonersteams in Enschede in samenwerking met de gemeente Enschede.