Opening binnentuinen Rembrandtlaan

projectgroepleden Rembrandtlaan
28 november 2018

Op 9 november was de officiële opening van twee gerenoveerde binnentuinen aan de Rembrandtlaan.

Trotse projectgroepleden, bewoners en belangstellenden waren aanwezig tijdens de onthulling van een bijenhotel als officieel moment door wethouder Jurgen van Houdt. Een aantal projectgroepleden was al de hele middag in touw geweest om de opening te regelen door cupcakes te bakken en koffie te zetten.

In 2016 wilde de Provincie Overijssel een project starten om in de nabijheid van de Stadsbeek de kwaliteit van het groen te verbeteren. Samen met Natuur en Milieu Overijssel en enthousiaste bewoners werd een projectgroep in het leven geroepen. Zij gingen voortvarend aan de slag en met financiële ondersteuning van de Provincie werden al snel de eerste resultaten geboekt. Zo werd een groenstrook van mindere kwaliteit omgevormd tot een groenstrook met hortensia’s en siergrassen.

De projectgroep kreeg de smaak te pakken en er werden plannen gemaakt om alle tuinen een facelift te geven. Ontwerpster Gerda Willems van West-Beplanting hielp met het ontwerp. Hierbij speelde de biodiversiteit een belangrijke rol. Maar boven alles moest het een plek worden waar mensen graag samen komen. Met input vanuit de projectgroep Stadsbeek werden de plannen verfijnd, de knelpunten in kaart gebracht en gekeken naar de mogelijkheden om onder andere dakwater af te koppelen en wadi’s aan te leggen. Ook de besturen van de Vereniging van Eigenaren werd benaderd om de plannen te realiseren. Budget om de plannen uit te voeren kwam van onder andere de Provincie en de wijkraad. Zo konden oplossingen voor het stallen van de fiets en het parkeren van de auto als ook de afkoppeling van het hemelwater worden gerealiseerd.

In 2017 konden nog eens twee tuinen aangepakt worden. Het eindresultaat mag er zijn: prachtige aangelegde tuinen waar veel functies samen komen en waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Om ook de vier resterende tuinen aan te kunnen pakken en net zo fraai in te richten als de twee buitenste tuinen, is hulp van bewoners nodig. Echter met het huidige enthousiasme waarmee de eerste twee tuinen zijn ingericht gaat dat vast lukken!

cupcakes