Persoonlijk advies over collectieve zorgverzekering op 14 december

30 november 2016

Vóór 1 januari 2017 kunt u weer uw kiezen welke zorgverzekering u volgend jaar afsluit. Speciaal voor mensen met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten heeft de gemeente in samenwerking met Menzis een collectieve zorgverzekering samengesteld. Deze zorgverzekering heet Garant Verzorgd. Hiermee wil de gemeente Enschede u helpen besparen op uw kosten. Op woensdag 14 december zijn overstapcoaches van Menzis van 09.00 uur – 12.00 uur aanwezig in Servicecentrum West.

De gemeentelijke collectieve zorgverzekering bij Menzis is beschikbaar voor mensen met een inkomen tot maximaal 110% van het sociaal minimum. Het pakket Garant Verzorgd 3 is ook beschikbaar voor mensen met een inkomen tot 120%.

Meer zorg voor minder geld

  • u krijgt 6% korting op de Basisverzekering en 9 % op de aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering;
  • de gemeente Enschede betaalt voor u een bijdrage aan Menzis voor extra vergoedingen. Afhankelijk van uw pakketkeuze, variërend van  € 90,-- tot meer dan € 500,-- per volwassene per jaar;
  • u krijgt extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer;

Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Hoe kunt u overstappen?

U kunt overstappen tot 1 januari 2017. Wilt u dit snel en eenvoudig regelen? Vanaf 21 november kunt u zich digitaal aanmelden via www.gezondverzekerd.nl/menzis. Dan zijn ook de premies bekend. Selecteer gemeente Enschede en meld u aan.

Inloopspreekuur in uw wijk

Overstapcoaches van Menzis houden inloopspreekuur bij de wijkteams in de stadsdelen. Op woensdag 14 december zijn de overstapcoaches van 09.00 uur – 12.00 uur aanwezig in Servicecentrum West, B.W. ter Kuilestraat 33, in Enschede. De overstapcoach geeft persoonlijk advies en is ook telefonische bereikbaar via 088 222 40 80 van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur.