Stichting Behoud Bungalowpark Het Teesinkbos brengt informatieboekje uit

16 november 2020

Wethouder Jeroen Diepemaat reikt eerste exemplaar uit

Vrijdag 13 november heeft Wethouder Jeroen Diepemaat de eerste editie van een informatieboekje over de unieke woonwijk Bungalowpark Het Teesinkbos uitgereikt aan een van de oudste bewoners van de wijk. Met het boekje wil de Stichting Behoud Bungalowpark Het Teesinkbos informatie geven over de vijftig jaar oude wijk en bijdragen aan de bewustwording over de bijzondere architectuur.

Alle informatie over deze bijzondere wijk is door een groep enthousiaste bewoners, architecten, archiefbeheerders en diverse belangstellenden gevat in een overzichtelijk informatieboekje. “Het is mooi om te zien hoe een betrokken groep bewoners samen zo’n mooi product over een bijzondere wijk tot stand brengen.”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat.

Het Teesinkbos

Aan het eind van de jaren zestig van de vorige eeuw, kwam in Boekelo een bijzondere bungalowwijk tot stand. Aan de rand van het voormalige landgoed Het Teesink werd deze unieke woonwijk gebouwd. Architect Nico Zantinge heeft alle architectonische, landschappelijke en stedenbouwkundige aspecten zorgvuldig overdacht. Deze aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en zorgen samen voor een prachtig geheel, waarvoor zelfs internationale aandacht is.