Winkelcentrum Boswinkel bij 25 schoonste winkelgebieden van Nederland

04 november 2016

Winkelcentrum Boswinkel is het schoonste winkelgebied van Enschede

Dat kregen de ondernemers van het winkelcentrum vanmiddag op een feestelijke manier van wethouder Patrick Welman te horen.  Een hele mooie prestatie! Al jarenlang zijn vele partijen bezig om het winkelcentrum schoon, heel en veilig te houden en dat wordt nu beloond. Winkelcentrum Boswinkel eindigde op de 25e plaats van heel Nederland.  Miro Center Enschede en winkelcentrum Op de Brouwerij eindigden vlak achter winkelcentrum Boswinkel.

De Schoonste Winkelgebieden Verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd. Hiervoor zijn de afgelopen maanden in totaal 558 winkelgebieden in Nederland  onderzocht. Er werd gekeken naar schoonheidsgraad, schoonbeleving en algehele tevredenheid over het winkelgebied.

Winkelgebieden hebben een grote impact op de schoonbeleving van Nederlanders. Onze winkelgebieden scoren gemiddeld een 6,9. NederlandSchoon wil ondernemers meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. Samenwerking tussen gemeenten -zowel op de afdeling Reiniging als Economie-, eigenaren en beheerders is hiervoor erg belangrijk.